Symbian Belle, και επίσημα η νέα ενημέρωση για τα Symbian S^3


Το σημερινό event της Nokia είναι ήδη σε εξέλιξη και πλέον η επόμενη έκδοση του Symbian, που ακούει στο όνομα Belle, ανακοινώθηκε επίσημα στο Hong Kong.

H νεότερη έκδοση λοιπόν έρχεται να αναβαθμίσει όλες τις Symbian S^3 συσκευές, μετά το Anna, προσφέροντας νέα χαρακτηριστικά που σίγουρα μεταφέρουν το γνωστό λειτουργικό σε άλλο επίπεδο. Νέα widgets, περισσότερες επιλογές τροποποίησης, νέες εφαρμογές και ενσωμάτωση NFC είναι σε γενικές γραμμές τα κυριότερα εξ'αυτών. Φυσικά η ενημέρωση θα διατεθεί δωρεάν στους κατόχους ενώ απαραίτητη προυπόθεση είναι η συσκευή να τρέχει το Symbian Anna.

Ας δούμε όμως πιο αναλυτικά τι προσφέρει το νέο Symbian Belle:
  • Παραμετροποιήσημα widgets: ρολόι, email, music player, επαφές και ημερολόγιο μπορούν πλέον να προστίθονται στην αρχική σελίδα φυσικά με επιλογη τοποθέτησης όπου επιθυμεί ο χρήστης.
  • Περισσότερες homescreens, είναι στη διάθεση του χρήστη με έξι αντί για τρείς κάνοντας έτσι πιο έυκολη και γρήγορη τη πρόσβαση σε εφαρμογές.
  • Βελτιωμένη status bar, με ανανεωμένη εμφάνιση και pull down notifications για άμεση ενημέρωση για αναπάντητες κλήσεις, εισερχόμενα μηνύματα κτλ.
  • Πιο σύγχρονη πλοήγηση με νέο look που θυμίζει αυτό του Nokia N9.
  • Νέες εφαρμογές συμπεριλαμβανομένου της νέας σουίτας για επαγγελματίες από την Microsoft με IM, Sharepoint, OneNote, Exchange, ActiveSync και PowerPoint Broadcaster.
  • Aνανεωμένη lock screen με απεικόνιση σημαντικών πληροφοριών όπως χαμένες κλήσεις, emails κτλ. και φυσικά επιλογή αλλαγής του wallpaper.
  • NFC intergrated, απευθείας στο λειτουργικό για διαμοίραση πολυμέσων και δυνατότητα επικοινωνίας με άλλες συσκευές και accessories. 
  • Βελτιωμένο multitasking με επιλογές παραμετροποίησης των thumbnails των ανοιχτών εφαρμογών για εύκολη και άμεση ματιά στα apps που τρέχουν στο παρασκήνιο.
Αυτά είναι τα νέα χαρακτηριστικά που σίγουρα θα ευχαριστήσουν τους χρήστες των συσκευών αφού η Nokia φαίνεται να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά μιας και το τελικό αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό. Παρακάτω ακολουθούν κάποια screenshots καθώς και ένα video για γνωριμία του νέου UI στο Symbian Belle, απολαύστε τα: 





Πηγή

Σχόλια