Xiaomi MI-One phone, με Αndroid 2.3.5, δυνατά χαρακτηριστικά & χαμηλή τιμή


Tα smartphones τον τελευταίο καιρό τραβούν τα βλέμματα των καταναλωτών ωστόσο η αυξημένες τιμές τους ίσως στέκονται εμπόδιο για την αγορά αυτών. Αυτή τη φορά όμως μια κινέζικη εταιρεία έρχεται να αλλάξει τα δεδομένα με την δική της υλοποίηση που εκτός των άλλων προσφέρεται σε άκρως δελεαστική τιμή.

Η Xiaomi λοιπόν ετοιμάζεται να ρίξει στην αγορά, στις 29 Αυγούστου, το MI-One phone, ένα πολλά υποσχόμενο smartphone που σίγουρα πολλοί θα ήθελαν να έχουν. Με desing που θυμίζει λίγο Galaxy S αλλά και iPhone και λειτουργικό Android 2.3.5 (MIUI ROM), το Mi-One έρχεται για να αποδείξει ότι δεν χρειάζεται μια περιουσία για την απόκτηση έξυπνου κινητού.


Tώρα όσον αφορά τα χαρακτηριστικά διπύρηνος επεξεργαστής χρονισμένος στο 1.5Ghz, gpu Adreno 220 για τα γραφικά, 1GB μνήμης ROM και 4GB RAM αναλαμβάνουν τα εκ των έσω. Από την άλλη η επαφή με το χρήστη επιτυχγάνεται με την μεγάλη οθόνη των 4-ιντσών (854 x 480) ενώ WiFi, 8ΜP κάμερα με flash, Bluetooth και GPS περιλαμβάνονται στο πακέτο. Φυσικά όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 1930mAh η οποία σίγουρα είναι υπεραρκετή για πολλές ώρες αυτονομίας. Ακόμη υποστήριξη GSM/WCDMA, θύρα micro USB καθώς και ξεκλείδωτος bootloader συμπληρώνουν τα προσφερόμενα χαρακτηριστικά.

Τέλος το Xiaomi Mi-One phone θα κυκλοφορήσει αρχικά στην αγορά της Κίνας στην τιμή των 1,999 Υuan (218€) ενώ δεν έχει γίνει λόγος για πότε θα δοθεί και στις υπόλοιπες χώρες.

Σχόλια