Facebook Timeline, "νέο προφιλ, για τη ζωή μας"


Χθές η Facebook πραγματοποίησε την αναμενόμενη f8 Developer Conference και νέα χαρακτηριστικά αποκαλύφθηκαν από το Mark Zuckerberg, τα οποία εκτός των άλλων ανανεώνουν το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο σχεδόν πλήρως. Για να μην πολυλογούμε όμως ας πάμε να δούμε το πρώτο χαρακτηριστικό που ακούει στο όνομα Timeline. Τι είναι λοιπόν το Timeline; 



Facebook Timeline (επέλεξε την εικόνα για μεγιστοποίηση)
Για να γίνει πιο κατανοητό θα μπορούσαμε να το ονομάσουμε "νέο προφίλ, για τη ζωή μας" το οποίο έχει στόχο την πλήρη ενημέρωση του εκάστοτε φίλου για κάθε σημαντική πληροφορία που υπάρχει, κρατώντας τα πιο ουσιώδη δημοσιεύματα, τα οποία αυτή τη φορά θα παρουσιάζονται μόνιμα.

Παράλληλα μια μεγάλη εικόνα (κάδρου 16:9) θα εμφανίζεται πλέον στο Timeline ενώ ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει οποια άλλη φωτογραφία επιθυμεί να εμφανίζεται μαζί με posts και άλλα σημαντικά γεγονότα της ζωής του. Φυσικά όλα τα παραπάνω θα μπορούν να προσθαφαιρεθούν ανα πάσα στιγμή χωρίς να υπάρχει χρονική δέσμευση, για περιπτώσεις που ο χρήστης έχει ξεχάσει να τροποποιήσει κάτι. Ακόμη το Timeline  μπορεί να φιλοξενήσει και άλλες σημαντικές πληροφορίες που ουσιαστικά θα γνωστοποιούνται στους φίλους, όπως η μουσική που ακούει ο χρήστης, το φαγητό της αρεσκείας του καθώς άλλες σχετικές δραστηριότητες κτλ..

Facebook Activity Log (επέλεξε για μεγιστοποίηση)
Το νέο Timeline έρχεται να αλλάξει το σημερινό προφιλ, να το κάνει πιο ελκυστικό και σίγουρα πιο ενημερωτικό για κάθε νέο φίλο με ουδιώδεις πληροφορίες και φωτογραφίες. Φυσικά σύντομα θα γίνει διαθέσιμο σε όλους, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα πριν δημοσιευτεί πλήρως να γίνουν όλες οι απαραίτητες τροποποιήσεις και την στιγμή που θα νιώθει έτοιμος ο χρήστης, θα μπορεί να το ανεβάσει.

Σχόλια