Samsung Galaxy Nexus, το νέο «μαργαριτάρι» της συνεργασίας με Google


To αναμενόμενο unpack event της Samsung σε συνεργασία με τη Google πραγματοποιήθηκε σήμερα τα ξημερώματα και πλέον το Galaxy Nexus παρουσίαστηκε επίσημα. Ο διάδοχος του προηγούμενου Nexus είναι γεγονός και έρχεται με «φορτωμένα» χαρακτηριστικά καθώς και την καινούργια έκδοση του Android.

Πιο συγκεκριμένα όμως το νέο smartphone διαθέτει μεγάλη οθόνη 4.65-ιντσών Super AMOLED HD, διπύρηνο επεξεργαστή TI OMAP4460 στο 1.2GHz, chip γραφικών PowerVR SGX 540 και μνήμη RAM στο 1GB. Aυτά όσον αφορά τα εσωτερικά του υποσυστήματα και την οθόνη. Εξωτερικά διακρινεται το κυρτό γυαλί και γενικότερα ο ξεχωριστός σχεδιασμός του ενώ στο πίσω μέρος είναι τοποθετημένη η κάμερα των 5ΜP με LED flash και δυνατότητα εγγραφής video στα 1080p/30fps. Eπιπλέον στο εμπρόσθιο μέρος δεν λείπει και μια μικρότερα στα 1.3MP η οποία αναλαμβάνει κυρίως τις videoκλήσεις.

Το Galaxy Nexus ενσωματώνει 16 ή 32GB για τα προσωπικά δεδομένα ανάλογα με την έκδοση ενώ στο τομέα της συνδεσιμότητας έχουμε WiFi, WiFi Direct, Bluetooth 3.0+HS, ΝFC και δέκτη GPS. Ακόμη η Samsung έχει εξοπλίσει το νέο smartphone με πληθώρα αισθητήρων όπως επιταχυντόμετρο, γυροσκόπιο, πυξίδα, αισθητήρα απόστασης και για πρώτη φορά βλέπουμε και βαρόμετρο. Φυσικά η έκδοση του λειτουργικού είναι η Ice Cream Sandwich 4.0 που κάνει την παρθενική της εμφάνιση σε συσκευή. Τελειώνοντας όλα τα παραπάνω τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 1750mAh ενώ όσον αφορά την κυκλοφορία του το Νοέμβριο θα ξεκινήσει η διάθεσή του.





Σχόλια