ARM Mali-T658, δέκα φορές γρηγορότερος από προηγούμενα μοντέλα


Η ΑRM έχει μπει για τα καλά στο παιχνίδι των επεξεργαστών και σκοπεύει να φτάσει τα προϊόντα της σε άλλο επίπεδο. Αυτό αποδεικνύει με την ανακοίνωση της επόμενης γενίας GPU. Ο λόγος για το ΑRM Mali-T658 που έρχεται με αυξημένες επιδόσεις και έτοιμο ανεβάσει τον πήχη του ανταγωνισμού.

Το νέο T658 είναι σχεδιασμένο βάσει της αρχιτεκτονικής Midgard και υποστηρίζει φόρτωση 3D με χρήση modern APIs, OpenGL ES, Microsoft's Direct3D 11 καθώς και OpenCL, Microsoft DirectCompute και Google RenderScript.

Όσον αφορά τις επιδόσεις είναι έως και 10 φορές γρηγορότερο σε σύγκριση με το προηγούμενο Mali-400 MP, που ενσωματώνουν αρκετά smartphones, όπως και το Galaxy SII της Samsung. Mάλιστα η ARM ισχυρίζεται ότι μπορεί άνετα να συγκριθεί και με τον επεξεργαστή του PlayStation 3.

Εκτός των άλλων το T658 είναι σχεδιασμένο για συνεργασία με τους Cortex A9 και A15 καθώς και με μελλοντικούς 64-bit ARMv8. Τέλος, η εν λόγω GPU φαίνεται να καθυστερήσει αφού προορίζεται για το 2013 μέχρι τότε όμως ο T604 θα βρίσκεται στη πλειοψηφία των smartphones.

Σχόλια