Φακοί επαφής κατευθείαν από το μέλλον


Τα προϊόντα του μέλλοντος δεν απέχουν πολύ από τη πραγματικότητα και σίγουρα αυτά που βλέπουμε στις ταινίες φαντασίας ίσως τα δούμε και στη πραγματική ζωή μας, αφού αυτή τη φορά σε πρώιμο στάδιο και υπό ανάπτυξη βρίσκονται οι φακοί επαφής του μέλλοντος, όσον και αν δεν μπορείτε να το πιστέψετε.

Αν και μέχρι πρότινος ένα ζευγάρι φακών επαφής εξυπηρετούσε προβλήματα όρασης αλλά και περιπτώσεις αλλαγής χρώματος στα μάτια (με τους έγχρωμους φακούς) πλέον κάτι καινοτόμο ετοιμάζεται.

Επιστήμονες αναφέρουν πως οι φακοί επαφής πέραν των παραπάνω περιπτώσεων μπορούν να εξυπηρετήσουν και σε άλλες περιπτώσεις. Πολύ απλά οι επόμενοι φακοί θα μπορούν να λειτουργήσουν ως οθόνες προβάλοντας περιεχόμενο που επεξεργάζεται κάποια άλλη συσκευή.

Αυτό επιτυγχάνεται με νανο-εξαρτήματα, ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, κάποια λάμπα LED και φυσικά με μικρο-κεραία που θα επικοινωνεί με συμβατές συσκευές. Αντικείμενα τόσο μικρά που χωρούν σε ένα φακό επαφής και επιτρέπουν αρκετές λειτουργίες.

Όσον και αν σας φαίνεται περίεργο κάτι τέτοιο είναι σε εξέλιξη και σύντομα θα το δούμε στο εμπόριο. Έτσι λοιπόν οποιαδήποτε σχετική πληροφορία (οδηγίες πλοήγησης, τηλεοπτικά προγράμματα, φωτογραφίες κτλ.) επιθυμεί ο χρήστης θα μπορεί να την προβάλει απευθείας από το φακό επαφής του και να τη βλέπει χωρίς να απαιτείται κάποια άλλη οθόνη. Βέβαια, οι ίδιοι επιστήμονες ισχυρίζονται ότι οι εν λόγω φακοί δοκιμάζονται και φυσικά δεν έχουν προκαλέσει κάποιο πρόβλημα στο μάτι.

Πηγή

Σχόλια