Περισσότερα iPhone αντί BlackBerry στις εταιρείες


Το 2011 δεν είναι η χρονιά της RIM και όλα το φανερώνουν. Μειωμένες πωλήσεις, προβλήματα στο δίκτυο της, απολύσεις και τώρα μια νέα έρευνα έρχεται να επιβεβαιώσει το τίτλο του άρθρου.

Ως γνωστόν τα BlackBerry ήταν το τέλειο εργαλείο για κάθε bussiness χρήστη και γι'αυτό επιλέγονταν από τις εταιρείες. Η αξιοπιστία τους, οι πολύ καλές υπηρεσίες email, η ασφάλεια και η κομψότητά τους το έκαναν μια must have συσκευή για τις συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος.

Αυτό όμως φαίνεται πως ανήκει στο παρελθόν αφού πλέον οι εργαζόμενοι διαλέγουν iPhone. Φυσικά αυτό δεν το λέμε εμείς αλλά η πρόσφατη έρευνα από το iPass που δημοσιεύτηκε στο Mobile Workforce Report. Η έρευνα είχε ως δείγμα 2300 εργαζόμενους εκ των οποίων οι 1100 προέρχονταν από δίαφορες επιχειρήσεις ανα το κόσμο.

Η αναφορά παρουσιάζει το 45% αυτών να διαθέτει iPhone σε αντίθεση με το 32% που προτιμούν BlackBerry. Επιπλέον μειωμένο φαίνεται να είναι το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν τις συσκευές της RIM, αφού πέρσυ έφταναν το 35%, σε αντίστοιχες έρευνες. Ωστόσο το υπόλοιπο 21% ανήκει στο Android και στους χρήστες που προτιμούν μια συσκευή με το λειτουργικό της Google για τη δουλειά τους.

Γενικότερα πάντως το 95% των εργαζομένων τη φετινή χρονιά χρησιμοποιεί κάποιο smartphone ενώ η επιλογή συσκευής είναι προσωπική υπόθεση αφού το 42% έχει διαφορετικές προτιμήσεις από τις συσκευές που προσφέρει η κάθε εταιρεία.

Σχόλια