Kindle Fire, δείχνει τα εσώψυχά του και μας αποκαλύπτει


Το Kindle Fire είναι διαθέσιμο από τη περασμένη Δευτέρα. Με τιμή μόνο 199$. Ένα tablet που δεν του λείπει σχεδόν τίποτα και ζητάει λίγα. Σίγουρα τίμια επιλογή για όσους δεν έχουν να ξοδέψουν μια περιουσία. Aυτή τη φορά όμως πάμε να το δούμε όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Ποζάροντας γυμνό και αποκαλύπτοντας τα «εσώψυχά» του το Fire μας μαθαίνει από τι αποτελείται ένα καλό μεν, φτηνό tablet δε.

Η δουλειά ως γνωστόν προέρχεται από το iFixit που συνεχώς κάνει φύλλο και φτερό όλες τις καινούργιες συσκευές. Αποτέλεσμα, εμείς να μαθαίνουμε από τι αποτελούνται τα νέα καλούδια αλλά και ποιοι είναι οι κατασκευαστές των εκάστοτε ηλεκτρονικών. Φυσικά η απόλαυση των περίεργων που θέλουν να βλέπουν το εσωτερικό των συσκευών χωρίς να χαλούν τα δικά τους είναι επίσης ένα θετικό του εν λόγω δημοσιεύματος.

Απο τις φωτογραφίες βλέπουμε ένα tablet με το μεγαλύτερο μέρος του να το καταλαμβάνει η μεγάλη μπαταρία των 4400mAh. Ωστόσο για λόγους οικονομίας διαπιστώνουμε πως στερεώνεται πάνω σε ένα μικρό μεταλλικό κλιπ ενώ από κάτω υπάρχει μόνο υγρή κόλλα. Στα υπόλοιπα, η μικρή πλακέτά του περιλαμβάνει όλα τα ηλεκτρονικά μέρη. Με την Τexas Instruments να προσφέρει τον επεξεργαστή, το διαχειριστή ενέργειας και τον ήχο, αποθήκευση και προσωρινή μνήμη (RAM) αναλαμβάνει η Samsung και Ηynix αντίστοιχα. Τέλος, τη συνδεσιμότητα προσφέρει η Jorjin με το αντίστοιχο chip.


Παρακάτω δείτε και πιο αναλυτικά τα επιμέρους ηλεκτρονικά:

  • Texas Instruments dual-core OMAP 4430 system-on-a-chip (SoC).

  • Texas Instruments 603B107 chip διαχείρισης ενέργειας

  • Texas Instruments AIC3110 Audio Codec

  • Samsung KLM8G2FEJA 8 GB μνήμη Flash

  • Hynix H9TKNNN4K 512 MB (τεχνολογίας DDR2)

  • Jorjin WG7310 WLAN/BT/FM Combo Module
  • Σχόλια