Samsung Exynos 5250 chipset για επιδόσεις desktop στο smartphone


Smartphones και tablets έχουν κατακλύσει την αγορά και ο κόσμος τα θέλει όσο τίποτα. Αυξημένες δυνατότητες και όλο και λιγότερες στερήσεις (από άποψη δυνατοτήτων) κάνουν τις παραπάνω κατηγορίες πολυπόθητες. Οι εταιρείες αντιλαμβάνονται το τι γίνεται και έτσι τα εξελίσσουν με γρήγορους ρυθμούς.

Πολλά megapixels, μεγάλες οθόνες, πλήρη υποστήριξη αλλά πάνω απ'όλα υψηλές επιδόσεις. Και εφόσον μιλάμε για επιδόσεις ερχόμαστε στο θέμα των επεξεργαστών. Aυτοί κάνουν τη δουλειά και από αυτούς εξαρτούνται οι συσκευές. Ξεκινήσαμε με 400Mhz (ή λιγότερα) και πλέον αναμένουμε τα chipsets "από άλλο πλανήτη", για πού; Για αυτή τη κατηγορία!

Ναι, καλά καταλάβατε η τεχνολογία τρέχει και οι απαιτήσεις αυξάνονται. Έτσι, η Samsung από τη δική της πλευρά ετοιμάζει το Exynos 5250 chipset. Χρονισμένο στα 2Ghz, δύο πυρήνες και ARM Cortex A15 CPU σε συνδυασμό με GPU είναι η απόλαυση για κάθε έναν που θέλει τα πάντα όλα από τη συσκευή του. Φυσικά δυνατότητες απεικόνισης σε 3D monitor με ανάλυση 2560 x 1600 pixels είναι το κερασάκι στη τούρτα. Τι κάνουν όλα αυτά; Παρέχουν επιδόσεις έως και 4 φορές αυξημένες σε σύγκριση με προγενέστερα μοντέλα, "για τη παλάμη του χεριού σας"! Τώρα κλείστε το στόμα και κάντε υπομονή μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2012 όπου αναμένεται να ξεκινήσει η παραγωγή.

Σχόλια