Siri vs Tellme, σύγκριση και συμπεράσματα για τα συστήματα φωνητικών εντολών


To Siri κάνει πάταγο. Νέα υπηρεσία για τα δεδομένα της Apple και φυσικά η Μicrosoft δεν χάνει ευκαιρία να καυχηθεί. Το δικό της προϊόν ακούει στο όνομα Tellme και είναι στην αγορά εδώ και ένα χρόνο. Η αντίστοιχη φωνητική υπηρεσία από την εταιρεία του Bill Gates υπάρχει κάμποσους μήνες αλλά δεν έχει ακουστεί και τόσο.

Φυσικά η αυξημένη δημοσιότητα του Siri κάνει την αντίπαλη εταιρεία να εξυμνεί το Tellme και να το συγκρίνει. Με τον Craig Mundie, chief strategy and research officer, - σε πρόσφατη συνέντευξη - η ΜS φέρνει στο προσκήνιο την εφαρμογή της, φυσικά με παράλληλη αναφορά για το διάστημα ανάπτυξής της.

Περισσότερος χρόνος ανάπτυξης, όχι όμως και καλύτερες δυνατότητες. Άλλωστε το video που ακολουθεί τα λέει όλα. Καλύτερη υποστήριξη από το Siri, πιο γρήγορη αναζήτηση και γενικότερα πιο ανώτερο από το Tell me.


Φυσικά όλα αυτά δεν είναι άμεσα συγκρίσιμα. Από ένα video δεν βγαίνουν τα πιο έγκυρα συμπεράσματα ωστόσο σε πρώτη φάση το Siri αφήνει εποχή. Από την άλλη η Microsoft θέλει δουλειά για να πετύχει κάτι καλύτερο. Αν σκεφτούμε όμως λίγο διαφορετικά, σίγουρα το Tell me δεν προοριζόνταν για την αντίστοιχη δουλειά. Υποστηρίζει φωνή, κάνει search σε μηχανές αναζήτησης όμως δεν είναι ο εξ'ολοκλήρου προσωπικός βοηθός.

Αν όμως η Microsoft θελήσει να φτιάξει κάτι ακριβώς αντίστοιχο του Siri τότε σίγουρα έχει τα καλά θεμέλια. Επομένως λίγη περισσότερη δουλειά, λίγο marketing και περισσότερες γλώσσες υποστήριξης είναι τα μυστικά για τη τελειοποίηση του Τellme. Είναι αυτό όμως που θέλει ή προβλέπει να δημιουργήσει κάτι άλλο, ακόμα και σε συνεργασία με τη Google; Για να δούμε...

Σχόλια