Siri, τι το κάνει "αδιαπέραστο" για άλλες πλατφόρμες;



Siri και iPhone 4S πάνε παρέα. Η Αpple θέλει η σχέση αυτή να είναι αποκλειστική και το έχει δουλέψει αρκετά. Ωστόσο προγενέστερες συσκευές της, το «τρέχουν» σχεδόν, πάντα χάρει στους developers ενώ πλέον το παλεύουν και για τη πλατφόρμα του Android.

Τι είναι αυτό όμως που κάνει το Siri να μην δουλεύει σε άλλες συσκευές πλήρως; Ένας απλός κωδικός. Φυσικά όχι τόσο απλός όσο φαίνεται να είναι, αφού αυτός ενεργοποιεί τη λειτουργία και την επικοινωνία με τους servers της Apple. Πολύ απλά αν αυτό με κάποιο τρόπο "προσπεραστεί" τότε το Siri θα είναι λειτουργικό σε περισσότερες συσκευές και γιατί όχι και σε Android. Ένα third-party client που θα δουλεύει για το Siri θα είναι σε θέση να ξεγελάσει τους servers, σαν μια εναλλακτική λύση. Μέχρι εκείνη τη στιγμή όμως, που κάτι τέτοιο θα συμβεί, αυτός ο κωδικός προστατεύει την υπηρεσία από περαιτέρω hacks, σύμφωνα με την Applidium. Η γαλλική εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού αναφέρει πως η κάθε συσκευή iPhone 4S διαθέτει και ένα αποκλειστικό κωδικό. Βασικά, το μόνο πράγμα που στέκεται ανάμεσα σε μια συσκευή και το Siri είναι μια σειρά από τυχαίους χαρακτήρες.

Άρα απ'ότι φαίνεται το βασικότερο εκ των στοιχείων είναι στα χέρια των developers. Ξέρουν τι εμποδίζει τη περαιτέρω ανάπτυξη-λειτουργία και πλέον θέμα χρόνου είναι να το δούμε και σε κάποια άλλη συσκευή. Tέλος, το infrared sensor που διαθέτει το iPhone 4S δεν παίζει και τόσο ρόλο στην ορθή λειτουργία του προγράμματος.

Σχόλια