Tέλος για τα Samsung netbooks από το 2012 (;)


Μικρά, με χαμηλές επιδόσεις, υπερεκτιμημένα αλλά εύκολα στη μεταφορά. Ο λόγος για τα netbooks ή αλλιώς τα μικρά laptops. Σίγουρα κάποιοι από εσάς θα έχετε ένα τέτοιο laptop αφού πριν κάποιους μήνες ήταν στο κέντρο της αγοραστικής επιθυμίας του κόσμου.

Πλέον όμως τα πράγματα έχουν πάρει άλλη πορεία και φυσικά οι πωλήσεις αυτών είναι μειωμένες. Smartphones, tablets και ultrabooks που κάνουν τα πάντα και πολλές φορές καλύτερα ανταγωνίζονται αυτή την κατηγορία φορητών υπολογιστών και ομολογουμένως κερδίζουν τη μάχη. Με πρώτη τη Samsung να έχει πάρει την απόφαση, το 2012 δεν θα είναι η χρονιά για τα netbooks. Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που είδαν το φώς της δημοσιότητας θέλουν τη κορεάτικη εταιρεία να αφήνει στην άκρη τα μικρά λαπτοπς από το νέο έτος.

"Following the introduction of our new strategy in 2012, we will discontinue our 10.1-inch (netbook) product range in Q1 2012, in favor of ultraportables (11.6 and 12 inches) and ultrabooks to be launched in 2012."

Φυσικά η περικοπή αυτή γίνεται για χάρη των νέων ultrabooks που σίγουρα κεντρίζουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών. Έτσι λοιπόν σύμφωνα με email που στάλθηκε στη γαλλική ιστοσελίδα Blogeee, η Samsung προφανώς θα ασχοληθεί περισσότερο με τα νέα 11.6 και 12-ιντσών ultrabooks αντικαθιστόντας τα netbooks. Τώρα αν αυτή η δήλωση σημασιοδοτεί την έναρξη του τέλους των netbooks και για τις υπόλοιπες εταιρείες θα το ξέρουμε σύντομα.

Πηγή

Σχόλια