Google Μajel project, ο αντίπαλος του Siri και όχι απλά μια αντιγραφή


To Siri είναι ένα χαρακτηριστικό του iPhone 4S που έχει συζητηθεί πολύ. Κάτι σαν προσωπική βοηθός όπου εξυπηρετεί φωνητικές εντολές. Η Google από πλευρά της δεν διαθέτει κάποια native εφαρμογή που να λειτουργεί με αντίστοιχο τρόπο (ερωτοαπάντησης, συζήτησης κτλ.).

Πλέον όμως πληροφορίες προερχόμενες από το Androidandme θέλουν τη Google να φτιάχνει το δικό της app φωνητικών εντολών, στην ουσία τον αντίπαλο του Siri. Το «μυστικό» app έχει κωδική ονομασία Majel, γνωστή από τις σειρές του Star Trek, και υπολογίζεται να ανακοινωθεί σύντομα.

Η Google αν και διαθέτει το Voice Actions, το Majel project φαίνεται να είναι η εξέλιξη αυτού καθώς και ο διαφορετικός τρόπος διεπαφής με χρήστη. Στόχος είναι η βελτιστοποίηση της λειτουργίας με ανθρώπινη φωνή καθώς και η ομαλή χρήση.

Από την άλλη για να αποφευχθούν αντιδράσεις και συγκρίσεις, ο Matias Duarte (Google Director of Android OS User Experience) σε συνέντευξή του στο Slashgear αναφέρει πως το Majel δεν είναι αντιγραφή του Siri, αφού θα υπάρχει διαφορετικός τρόπος «συμπεριφοράς» της εφαρμογής και αλληλεπίδρασης με το χρήστη.

Περαιτέρω σχόλια για τις κουβέντες που ειπώθηκαν από τον Duarte δεν μπορούμε να κάνουμε, πριν δούμε στη πράξη την εφαρμογή, ωστόσο σίγουρα ό,τι και να είναι αυτό το app οι τυχόν συγκρίσεις με αυτό της Apple, αναμφίβολα θα υπάρξουν. Εμείς, δεν έχουμε από το να περιμένουμε μέχρι νεωτέρας αφού για την ώρα η ακριβή ημερομηνία διάθεσής του παραμένει άγνωστη.

Πηγή

Σχόλια