Windows Store με ποσοστά 80/20 και διαγωνισμό, η χαρά του developer


H Microsoft δημοσίευσε αρκετές πληροφορίες για το νέο Windows Store και φυσικά την πολιτική πληρωμών της. Το τελευταίο άλλωστε είναι βασικό στοιχείο για όσους σκέφτονται να ξεκινήσουν τη δημιουργία εφαρμογών. H Μicrosoft, με τη σειρά της, θέλει developers, άρα πολλές εφαρμογές και κάνει κάτι ξεχωριστό. Δίνει ένα μικρό κίνητρο, σε όσους θέλουν να προγραμματίσουν applications για το κατάστημά της. Ακολουθώντας τη γνωστή πολιτική πληρωμής 70/30, με 70% των κερδών να πηγαίνουν στον developer και το 30% να μένει στην ίδια, στη συνέχεια αυτό αλλάζει. Δηλαδή στη περίπτωση που τα κέρδη ξεπεράσουν τα 25,000€, το ποσοστό αυξάνεται υπέρ του δημιουργού. Ουσιαστικά τα κέρδη της Microsoft περιορίζονται, αφού πλέον το 80% θα περνά στο προγραμματιστή.

Eπιπλέον η εταιρεία ανακοίνωσε διαγωνισμό για τους developers με εξαιρετικά δώρα. Ειδικότερα οι νικητές θα δούν πρώτοι τις εφαρμογές στους στο Windows Store ενώ θα κερδίσουν ένα χρόνο συνδρομή στο Azure, 2 χρόνια στο Store και ένα Samsung Windows Developer Preview PC, για να συνεχίσουν αποδοτικότερα τη δουλειά τους.

Η χαρά του developer λοιπόν και κίνητρο για ποιοτικότερες εφαρμογές από το Windows Store που αναμένεται το Φεβρουάριο, στη public beta.

Σχόλια