Οι εργαζόμενοι στην Apple ξεκινούν με fake προϊόντα για αξιολόγηση


Η εύρεση εργασίας στην Apple δεν είναι εύκολη υπόθεση. Η αμερικανική κολοσσός δεν προσλαβάνει εργαζομένους για πλάκα αφού η αξιολόγησή τους είναι σημαντική και δύσκολη υπόθεση.

Ειδικότερα, ο Adam Lashinsky, στο πρόσφατο βιβλίο του με τίτλο "Inside Apple: How Americas Most Admired and Secretive Company Really Works", αποκαλύπτει το παραπάνω και όχι μόνο. Κάνει λόγο για fake προϊόντα και ιδιαίτερες διαδικασίες  κατά την πρόσληψη των εργαζομένων.

Αρκετά στάδια συνεντεύξεων και δουλειά πάνω σε ψεύτικα προϊόντα για 9 μήνες, είναι τα κρυφά της Apple που πολλοί αγνοούν και ελπίζουν σε μια όχι και τόσο δύσκολη εύρεση θέσης στα γραφεία της. Άλλωστε όλο αυτό για την ίδια αποτελεί κριτήριο αξιολόγησης, για να αποδειχτεί εν τέλη αν είναι κάποιος ικανός να εργαστεί εκεί ή όχι. Φυσικά, η επιβεβαίωση του παραπάνω έρχεται και από έναν πρώην μηχανικό της εταιρείας σε σχετική συνέντευξη στο Business Insider, ο οποίος αναφέρει:

{ "A friend of mine who's a senior engineer at Apple, he works on -- or did work on -- fake products I'm sure for the first part of his career, and interviewed for 9 months. It's intense." }

Έτσι λοιπόν, ακόμα ένα μυστικό, που αποτελεί ίσως κομμάτι της συνταγής της επιτυχίας της Apple, έρχεται στη δημοσιότητα και προκαλεί για ακόμα μια φορά σκέψεις.

Πηγή

Σχόλια