Ask Ziggy, το Siri για Windows Phone είναι εδώ


Το Siri συζητήθηκε πολύ με τον ερχομό του iPhone 4S. Πολλοί devs ξεκίνησαν να αντιγράφουν τον τρόπο λειτουργίας του παρουσιάζοντας και αντίστοιχα προγράμματα. Το Iris και το Google Majel project για Android και το Tellme για Windows Phone κάνουν κάτι αντίστοιχο ωστόσο όχι τόσο καλά (μιλώντας για το πρώτο) και όχι με αντίστοιχο τρόπο (μιλώντας για το Tellme) ενώ το Majel αποτελεί ακόμα ένα project. Πλέον το Marketplace φιλοξενεί κάτι πολύ καλό και εντελώς διαφορετικό από το Tellme.

O λόγος για το Ask Ziggy. Tρελιάρικη ονομασία και αυξημένες δυνατότητες για να έχεις μια προσωπική βοηθό πάντα στο Windows Phone smartphone σου. Δωρεάν και με αρκετά όμοια λειτουργία με του Siri, ίσως και καλύτερη, η Microsoft υποδέχεται ένα άκρως ανταγωνιστικό πρόγραμμα φωνητικών εντολών.

Με αντρική φωνή ή γυναικεία το Ask Ziggy είναι έτοιμο να σε βοηθήσει σε ό,τι το ρωτήσεις. Χωρίς να ξέρει αν το τέλος του κόσμου θα γίνει στο τρέχον έτος - αστειεύομαι - θα μπορέσει να σου πει το καιρό, να ανανεώσει το status σου στο facebook, να στείλει μηνύματα, να κάνει πράξεις κ.α.

Η εφαρμογή είναι ήδη διαθέσιμη στο Marketplace, καταλαμβάνει 1MB αλλά δυστυχώς υποστηρίζει μόνο την Αγγλική γλώσσα.

Σχόλια