GLONASS system και στα Xperia smartphones


H Apple και η Motorola δεν είναι οι μόνες με Glonass system στις συσκευές τους. Η Sony είναι ακόμα μια εταιρεία που έχει ήδη εξοπλίσει αρκετά smartphones της με το εν λόγω σύστημα, και πλεόν γίνεται γνωστό επίσημα.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Glonass system είναι Ρώσικη πατέντα, αποτελεί συστήμα προσδιορισμού θέσης που εξελίσσεται από το 1976 και αποσκοπεί στην ακριβέστερη και πιο γρήγορη εύρεση τοποθεσίας στις συσκευές. To Glonass system δουλεύει σε συνεργασία με το GPS για καλύτερα αποτελέσματα. Έτσι οι 24 ενεργοί δορυφόροι, του Glonass σε συνεργασία με τους 31 δορυφόρους του αμερικανικού προτύπου (GPS), στα κινητά, βελτιώνουν ιδιαίτερα τη λειτουργία ακόμα και σε μέρη που οι απλοί δέκτες δυσκολεύονται (πόλεις με κτήρια, βουνά κ.α).

Η Sony, δια στόματος του Magnus Persson, γνωστοποιεί πως τα δικά της Xperia (Ray, Arc, Arc S, Neo, Pro, Play, Active, Live with Walkman) έχουν το απαραίτητο hardware και είναι Glonass-capable ενώ και τα δύο νέα Xperia S και Ion είναι εξοπλισμένα με το παραπάνω. Φυσικά για καλύτερη διαχείριση της ενέργειας η εν λόγω λειτουργία θα ενεργοποιείται μόνο στις δύσκολες περιοχές ωστόσο η ακρίβεια και η ορθότητα του σήματος βελτιώνεται σ'αυτές τις περιπτώσεις κατά 50%.

Πηγη

Σχόλια