Gmail και Google+ τα πάνε καλά αποκτώντας όλο και περισσότερους χρήστες


Η Google τα πάει καλά και σύμφωνα με αναφορές που δημοσίευσε, το Gmail και το Google+ παρουσιάζουν συνεχή ανοδική πορεία.

Ξεκινώντας με το Gmail, η εταιρεία γνωστοποιεί πως 350 εκατ. χρήστες χρησιμοποιούν την δική της υπηρεσία ηλεκτρονικής αλληλογραφίας παγκοσμίως, κάτι που έχει αυξήθει αρκετά αν σκεφτούμε πως τον Οκτώβριο αυτός ο αριθμός δεν ξεπερνούσε τα 260 εκατ. Αναμφίβολα το ποσοστό αυτό είναι αισιόδοξο ωστόσο το αντίπαλο Hotmail, της Microsoft, είναι ακόμη κυρίαρχο σ'αυτή τη κατηγορία.

Παράλληλα ο Larry Page, από τη Google, αναφέρθηκε και στο Google+. To κοινωνικό δίκτυο φαίνεται πως τα πηγαίνει και αυτό καλά, μετρώντας 90 εκατ. χρήστες. Αριθμός διπλάσιος σε σύγκριση με δυο μήνες πριν. Μαζί με αυτό παρατηρήθηκε και αύξηση κατά 60% στην ημερήσια χρήση ενώ τα κέρδη της εταιρείας το Q4 ξεπέρασαν τα 10 δις δολλάρια, και μάλιστα για πρώτη φορά.

Γενικότερα πάντως, όπως είπε και η Google, το τελευταίο τρίμηνο του 2011 ήταν από τα καλύτερα με Android, Google+ και Gmail να κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος.

Πηγή

Σχόλια