ITG xpPhone 2, το Windows 7/8 smartphone που πάντα ήθελες

Ωραία τα Windows Phone και το iOS αλλά και το Android. Αν και καταφέρνουν πολλά ως πλατφόρμες σίγουρα κάτι τους λείπει και πάντα η χρήση του υπολογιστή είναι απαραίτητη. Είτε γιατί θέλουμε κάποιο συγκρεκριμένο πρόγραμμα, είτε για οποιαδήποτε άλλο λόγο τα κλασικά Windows είναι εδώ για να εξυπηρετήσουν κάθε τι που έχουμε συνηθίσει τόσα χρόνια.


Έτσι λοιπόν η κινέζικη ITG ρίχνει στην αγορά το xpPhone 2, ένα smartphone με Windows 7 τόσο μικρό όσο τα υπόλοιπα έξυπνα κινητά της αγοράς. Επεξεργαστής Atom Ζ530 χρονισμένος στο 1.6Ghz, 2GΒ RAM και αποθηκευτικός χώρο στα 112GB, φτάνουν το xpPhone 2 σε άλλο επίπεδο. Συνδυάζοντας και πλήρες αναδυόμενο πληκτρολόγιο, οθόνη αφής 4.3-ιντσών αλλά και εξόδους VGA (μέσω adaptor) και USB, σίγουρα δεν περνά απαρατήρητο.


Eπιπλέον είναι πλήρως συμβατό και με τα αναμενόμενα Windows 8 ενώ τρέχει κάθε εφαρμογή που είναι σχεδιασμένη για το λειτουργικό της Microsoft. Φυσικά εξαιρούνται τα apps που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM αφού ο επεξεργαστής του είναι x86.

Παράλληλα το xpPhone 2 είναι και το μικρότερο pc αυτή τη στιγμή ενώ για τους απαιτητικούς η σύνδεση εξωτερικών περιφερειακών καθώς και οθόνης το καθιστούν ακόμα πιο λειτουργικό. Η συσκευή κυκλοφορεί στην αγορά της Κίνας από σήμερα, ωστόσο δεν ξέρουμε ακόμα σε ποιες άλλες χώρες θα διατεθεί.

Πάντως το 2012 μπαίνει δυναμικά για την Κίνα στο τομέα της τεχνολογίας αφού σήμερα κυκλοφόρησε και το πολυαναμενόμενο Meizu MX, το οποίο επίσης εντυπωσιάζει!


ΧpPhone 2 specs
Επεξεργαστής: Intel Atom Z530 @ 1.6Ghz
Mνήμη RAM: 2GB
Aποθήκευση: 112GB SSD
Οθόνη: 4.3-ιντσών
Κάμερα: -
Mπαταρία: 18 ώρες ομιλίας και 46 ημέρες σε standby
Διαστάσεις: 140mm x 73mm x 17.5mm
Θύρες: microphone, USB, VGA (μέσω adaptor)
Λειτουργικό: Microsoft Windows 7 με υποστήριξη αναβάθμισης στα 8
Άλλα: πλήρες πληκτρολόγιο QWERTY

Σχόλια