MagSafe connectors στα επόμενα iPhone & iPad;


Νέες πληροφορίες για μελλοντική πατέντα στις iOS συσκευές έρχονται στη δημοσιότητα και μας αποκαλύπτουν πιθανές κινήσεις της Apple. Αυτή τη φορά ο λόγος γίνεται για την υποδοχή φόρτισης η οποία πολύ πιθανό να δεχτεί τροποποιήσεις. Σίγουρα δεν θα πρόκειται για μια εξ'ολοκλήρου νέα πατέντα αλλά για το MagSafe connector που πιθανότατα να ενσωματωθεί στο επόμενο smartphone ή tablet της Apple, ωστόσο αποτελεί ήδη χαρακτηριστικό των Macbooks.

To ΜagSafe connector εμφανίστηκε στις πρώτες συσκευές το 2006 και από τότε όλα τα Macbooks εξοπλίζονται με το εν λόγω χαρακτηριστικό. Χάρη στην ύπαρξη μαγνήτη η ένωση με τον υπολογιστή είναι όσο χαλαρή χρειάζεται για να τον προστατεύει σε περίπτωση που κάποιος παρασύρει το καλώδιο στο πέρασμά του.

Εκτός του παραπάνω λόγου χρήσης του MagSafe, η Αpple το προτιμά περισσότερο αφού το θεωρεί πιο ασφαλές, γενικότερα, σε σύγκριση με το τωρινό 30 pin connector ενώ ακούγεται πως πρόκειται να εξυπηρετήσει και στη σύνδεση των ακουστικών με τις συσκευές.

Αν η Apple λοιπόν κάνει την αλλαγή, οι υποδοχές MagSafe θα αντικαταστήσουν το 30-pin connector, που χρησιμοποιούνται σήμερα σε iPhone και iPad, αλλάζοντας τον τρόπο φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων.

Πηγή

Σχόλια