Οριστικό τέλος για το Megaupload.com


Τα σημερινά νέα για το Megaupload.com δεν είναι και τόσο καλά αφού η υπηρεσία έκλεισε οριστικά. Το δημοφιλές site φιλοξένησης αρχείων είδε την πόρτα της διαδικτυακής εξόδου και πλέον δεν λειτουργεί. Αρχεία και links ανήκουν στο παρελθόν ενώ η θέση του FBI ήταν καθοριστική στην όλη διαδικασία.

Η πορεία του Megaupload.com ήταν συνεχώς ανοδική. Μεγάλος αριθμός χρηστών, 50 εκατ. καθημερινοί registered users, εκατοντάδες αρχεία (παράνομα και μη) και φυσικά τεράστιo traffic από ένα site με μεγάλη επιτυχία παγκοσμίως.

Οι αρμόδιοι από το FBI, σήμερα, έδωσαν το οριστικός τέλος για τη σελίδα και οι υπόλοιπες κουβέντες πλέον θα πραγματοποιηθούν στα δικαστήρια. Ο ιδρυτής καθώς και 3 ακόμα άτομα που εργάζονταν για το Megaupload.com συλλήφθηκαν, αφού όπως αναφέρεται, η χασούρα άλλων εταιριών υπολογίζεται στα 500 εκατομμύρια δολλάρια.

Φυσικά περίεργο στην όλη υπόθεση είναι η μη συλληψη του CEO της εταιρείας. Πρόκειται για τον Swizz Beatz, σύζυγο της γνωστής Alicia Keys, o οποίος δεν ακολούθησε για άγνωστους λόγους τους υπόλοιπους στις δικαστικές αίθουσες.

Όπως αντιλαμβάνεστε όλα τα sites του είδους αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ αργά ή γρήγορα πολλά κλείνουν. Ωστόσο όσοι κατεβάζουν παράνομο υλικό (ταινίες, μουσική κ.α) δεν πτοούνται αφού υπάρχουν ακόμα ένα σωρό hosting services που κάνουν αντίστοιχη δουλειά.

Πηγή και φώτο

Σχόλια