Αpple: iBooks 2, iTunes U και iBooks Author παρουσιάστηκαν επίσημα


Η Αpple πιστή στο σημερινό ραντεβού της, στη Νέα Υόρκη, παρουσιάζει νέα καλούδια εκπαιδευτικού χαρακτήρα, με στόχο τη βοήθεια των φοιτητών, μαθητών αλλά και δασκάλων. Tρία νέα εκπαιδευτικά εργαλεία ανακοινώθηκαν σήμερα και είναι ήδη διαθέσιμα προς όλους. Πάμε να δούμε αναλυτικότερα ποια είναι αυτά:

iBooks 2
Ξεκινώντας η εταιρεία παρουσίασε το iBooks 2, δηλαδή την αναβαθμισμένη έκδοση του γνωστού iBook. Aπό τη ανανεωμένη εφαρμογή θα μπορείτε να κατεβάσετε νέα συγγράματα δημιουργημένα με στόχο την καλύτερη εκμάθηση, αφού είναι εμλουτισμένα με διαδραστικά γραφικά, 3D εικόνες, ενσωματωμένα videos καθώς και υποστήριξη multitouch, για βέλτιστη εμπειρία. Όλα αυτά σχεδιασμένα με το καλύτερο δυνατό τρόπο και φυσικά πλήρως συμβατά με το iPad.

Το iBooks 2 μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν, μιας και είναι διαθέσιμο στο App Store, ωστόσο η τιμή του κάθε συγγράμματος είναι στα 14.99$. Τέλος τα νέα textbooks είναι συμβατά και με iPhone/iPod με iOS 4.2 και ανώτερο.

iBooks Author
Επιπλέον το νέο app που ανακοινώθηκε στο εν λόγω event είναι το iBooks Author. Μια καινούργια εφαρμογή για υπολογιστές Mac, η οποία είναι απαραίτητη για όσους θέλουν να δημιουργήσουν textbooks. Περιλαμβάνει αρκετές επιλογές παραμετροποίησης, templates κ.α τα οποία είναι εύκολα στη χρήση και πολύτιμα για κάθε ενδιαφερόμενο. To iBooks Author έχει προστεθεί ήδη στο Mac App Store και διατίθεται δωρεάν για κατέβασμα.

iTunes U
Τέλος, το ανανεωμένο iTunes U είναι εδώ και έρχεται με πληθώρα δωρεάν εκπαιδευτικού περιεχομένου από πανεπιστήμια όπως Stanford, Yale, MIT, Oxford, UC Berkeley κ.α. Η εφαρμογή απευθύνεται και σε καθηγητές, βοηθώντας τους να δημιουργήσουν καλύτερες διαλέξεις με βελτιωμένο χειρισμό και οργάνωση. Η εφαρμογή υπάρχει ήδη στο App Store, διατίθεται δωρεάν και είναι συμβατή με iPhone/iPod Touch και iPad που τρέχουν iOS 5.0 ή νεότερο.

Η Αpple όπως βλέπουμε παρουσιάζει κάτι νέο και σίγουρα ενδιαφέρον για πολλούς, αλλάζοντας τον τρόπο εκμάθησης και φυσικά βοηθώντας ακόμα περισσότερο την μαθητική καθώς και εκπαιδευτική κοινότητα, κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών.

Σχόλια