Facebook Ads σύντομα και στη mobile έκδοση


Το Facebook είναι δημοφιλές, έχει εκατομμύρια χρήστες αλλά πάνω απ'όλα αποτελεί πηγή εσόδων για τους δημιουργούς του. Λίγο πολυ σε αρκετούς θα έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον οι πλαινές διαφημίσεις που προβάλλονται στη σελίδα. Αυτές είναι το βασικό έσοδο για την εταιρεία και βάση αυτών τα κέρδη τους έχουν εκτοξευθεί στα ύψη.

Ως γνωστόν όμως, το Facebook διαθέτει και mobile εφαρμογή για τις περισσότερες πλατφόρμες της αγοράς, που ωστόσο από εκεί δεν κερδίζει τίποτα, καθώς δεν προβάλλονται διαφημίσεις. Οι 425 εκατομμύρια χρήστες της mobile app όμως πρέπει να αξιοποιηθούν και γι'αυτό η Facebook ετοιμάζει να ρίξει διαφημίσεις και εκεί.

Από τον επόμενο μήνα κιόλας, σύμφωνα με τη Financial Times, oι διαφημίσεις θα αρχίζουν να εμφανίζονται στο newsfeed των χρηστών. Με κύριο στόχο τα έσοδα και σ'αυτή τη περίπτωση, τα ads θα παρουσιάζονται ως featured stories (προτεινόμενα θέματα) με σκοπό την προσέλκυση όλο και περισσότερο ενδιαφερόμενων. Αν η Facebook καταφέρει αξιοσημείωτα κέρδη με αυτή τη τακτική θα το ξέρουμε τους επόμενους μήνες ωστόσο οι διαφημίσεις στο newsfeed θα έρθουν κάποια στιγμή, μέσα στο 2012, και στο facebook.com.

Πηγή & Photo

Σχόλια