Facebook και στατιστικά που φτάνουν σε άλλο επίπεδο


Όταν μιλάμε για αριθμούς και αναφερόμαστε στο Facebook τότε σίγουρα αυτοί είναι μεγάλοι. Χρήστες ανα τον κόσμο, καθημερινή αλληλεπίδραση και φυσικά τα κέρδη του δημοφιλούς site κοινωνικής δικτύωσης φτάνουν σε άλλο επίπεδο.

Ομολογουμένως και αυτή τη φορά τα στατιστικά που κοινοποίησε η εταιρεία στη χθεσινή της αναφορά επιβεβαιώνουν πως η σελίδα είναι από τις πιο διάσημες και φυσικά πιο ενεργές, αποφέροντας πολλά εκατομμύρια δολλάρια. Άλλωστε, με 845 εκατομμύρια χρήστες, μέχρι και τις 31 Δεκ. του 2011, δεν θα μπορούσαμε να πούμε το αντίθετο. Φυσικά όλο αυτό το ποσοστό χρηστών αλληλεπιδρά καθημερινά και κάνει 2.7 δις Likes και σχόλια σε δικές του δημοσιεύσεις ή των φίλων του.

Από αυτό το ποσοστό οι 161 εκατ. ζουν στην Αμερική ενώ η εταιρεία αναφέρει πως το 60% αυτών καθώς και των Άγγλων είναι ενεργοί στο Facebook.

Aπό την άλλη, όσον αφορά το θέμα με το χρηματιστήριο, το Facebook κατέθεσε και επίσημα το αίτημά του στην επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ για δημόσια διαπραγμάτευση, ξεκινώντας έτσι την διαδικασία που θα βάλει την εταιρεία στο χρηματιστήριο. Παράληλλα, αναζητά 5 δις δολλάρια για να κλείσει η μετοχή της στα 100 δισεκατομμύρια δολλάρια.

Και όλα αυτά υπό το φόντο του 1 δισεκατομμυρίου δολλαρίων που αποτελούν τα καθαρά κέρδη για τη χρονιά που πέρασε.

Πηγή

Σχόλια