Google Drive, το εναλλακτικό "cloud" από τη Google


Aναφορές της Wall Street Journal κάνουν λόγο για την υπηρεσία cloud που ετοιμάζει να λανσάρει η Google ως μια ακόμα εναλλακτική λύση, θέλοντας να ανταγωνιστεί τα γνωστά Dropbox, iCloud, SkyDrive κτλ. που ήδη έχουν κερδίσει το ενδιαφέρον αρκετών χρηστών. Η υπηρεσία που θα αναλαμβάνει να κρατά στο "σύννεφο" όλα τα δεδομένα και φυσικά θα τα συγχρονίζει σε υπολογιστές και smartphones θα γίνει διαθέσιμη σύντομα και θα ακούει στο όνομα Drive.

Χωρίς κάτι το ιδιαίτερο όσον αφορά την λειτουργία, το Google Drive θα απευθύνεται σε όσους θέλουν έναν online αποθηκευτικό χώρο για να μοιράζουν εύκολα τα αρχεία τους στις υπόλοιπες συσκευές αλλά και σε γνωστούς. Φυσικά για απλή χρήση θα παρέχεται ένα συμβολικό ποσοστό Gigabytes δωρεάν ωστόσο από κει και πέρα ακούγεται πως η χρέωση θα ξεκινά από τα 5$/μήνα για 20GΒ αποθηκευτικού χώρου. Προφανώς δεν θα είναι παράξενο αν η Google προσθέσει και διαφημίσεις έτσι ώστε να κρατήσει σε χαμηλότερα επίπεδα τις τιμές, για υψηλότερο ανταγωνισμό.

Tέλος, η υπηρεσία Drive θα συνοδεύεται από αντίστοιχη εφαρμογή για desktops αλλά και smartphones ωστόσο περισσότερες λεπτομέρειες για την ακριβή ημερομηνία έναρξης λειτουργίας δεν έχουν γίνει γνωστές.

Πηγή

Σχόλια