Huawei Ascend D Quad, το πρώτο τετραπύρηνο «τέρας»

Η Huawei κερδίζει την αποκλειστικότητα παρουσιάζοντας το πρώτο τετραπύρηνο smartphone. Στη φετινή MWC 2012 περιμέναμε τετραπύρηνα και πλέον είναι γεγονός. Το Ascend D Quad λοιπόν είναι το πρώτο τετραπύρηνο κινητό παγκοσμίως και εκτός αυτού έρχεται με κορυφαία χαρακτηριστικά. Ο κινέζος όπως φαίνεται, για ακόμα μια φορά, δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και πρωτοπορεί με αυτή τη συσκευή.

Οθόνη 4,5-ιντσών ανάλυσης 720p (330ppi), λειτουργικό Αndroid Ice Cream Sandwich, ήχος Dolby 5.1 surround, κάμερα 8MP και υποστήριξη LTE είναι στη λίστα των προσφερόμενων χαρακτηριστικών. Τα πάντα όλα, ωστόσο αυτό που ξεχωρίζει είναι ο τετραπύρηνος επεξεργαστής. Κατασκευή της Huawei, ο K3V2 είναι ένας quad -core με συχνότητα λειτουργίας το 1,5Ghz και 16 cores graphic παρακαλώ...

Η Huawei εντείνει ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον αφού υποστηρίζει πως είναι πιο γρήγορος από τον αντίστοιχο Nvidia Tegra 3 ενώ παράλληλα είναι δροσερότερος αλλά λειτουργεί και με 50% λιγότερη ενέργεια. Η Huawei εντυπωσιάζει και με το δίκιο της, αλλά σύντομα τα benchmarks θα δείξουν τι πραγματικά κάνει αυτός ο K3V2.

Στα υπόλοιπα εντοπίζουμε μπαταρία 1,800mAh για παροχή ενέργειας και σώμα πάχους 8,9mm ενώ η εταιρεία ανέφερε πως θα υπάρξουν και δυο ακόμη εκδόσεις Ascend. To ΧL και το D1, με μπαταρία 2,300mAh και dual-core επεξεργαστή αντίστοιχα. Τιμή και ημερομηνία κυκλοφορίας παραμένουν άγνωστα.

Πηγή

Σχόλια