Sony Xperia P, το «μεσαίο» της σειράς NXT

Μετά το πολύ όμορφο Xperia S, που είναι άλλωστε και η ναυαρχίδα της Sony Mobile, έρχεται το μικρότερο Xperia P. Με το τίτλο του «μεσαίου» από τη νέα σειρά NXT, έρχεται με διαφοροποιημένα χαρακτηριστικά και προφανώς με μικρότερη τιμή.

Ξεκινώντας με τον εξωτερικό σχεδιασμό οι μηχανικοί της Sony έχουν πάρει όλα τα καλά στοιχεία του Xperia S με αποτέλεσμα να είναι σχεδόν ίδιο. Με σώμα αλουμινίου και με την διάφανη λεπτομέρεια στο κάτω μέρος όπου φιλοξενούνται τα πλήκτρα το νέο Android είναι απλά από τα ομορφότερα.

Στο εσωτερικό του Χperia P «κρύβεται» ο διπύρηνος STE U8500 με συχνότητα λειτουργίας 1Ghz, 1GB μνήμη RAM και 16GB αποθηκευτικός χώρος. Τρέχει Android 2.3 Gingerbread αναβαθμίσιμο μελλοντικά σε Ice Cream Sandwich ενώ τα της φωτογραφίας αναλαμβάνει η κάμερα των 8MP (8x zoom) με τον αισθητήρα Exmor R και δυνατότητα εγγραφής video στα 1080p.

Όσον αφορά την οθόνη, η διαγώνιος της είναι στις 4-ίντσες με ανάλυση 960 x 540 pixels και τεχνολογίες Bravia Engine και WhiteMagic, για φωτεινότερες απεικονίσεις. Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά βρίσκουμε σύνδεση HDMI, Micro USB, DLNA, WiFi καθώς και υποστήριξη ΝFC. Η αυτονομία του επαρκεί για 6 ώρες χρόνου ομιλίας, 475 ώρες αναμονής και στο τομέα της διασκέδασης 80 και 4 ώρες προσφέρονται για αναπαραγωγή μουσικής και video αντίστοιχα.

Το νέο Sony Xperia P αναμένεται να κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Σχόλια