Tέλος οι ψηφιακές φωτογραφικές για την Kodak


Aν και πίσω από το όνομα Kodak κρύβεται μια ιστορία αρκετών χρόνων στο χώρο της φωτογραφίας , οι δυσκολίες που αντιμετώπιζε η εν λόγω εταιρεία δεν αφήνουν να συνεχίσει την πορεία της. Ο υψηλός ανταγωνισμός αλλά και τα smartphones με τις ικανότατες κάμερές τους, κάνουν την Kodak να πάρει την δύσκολη απόφαση.

Οι ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές της πλέον θα ανήκουν στο παρελθόν αφού η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή αυτών. Φυσικά η ανακοίνωση παίρνει μαζί και τις ψηφιακές κορνίζες αλλά και τις ψηφιακές video κάμερες τσέπης ενώ στόχος της πλέον είναι να επικεντρωθεί σε πιο κερδοφόρες διαδικασίες. Προϊόντα εκτύπωσης φωτογραφιών αλλά και εκτυπωτές inkjet θα είναι στο νέο παραγωγικό πρόγραμμα της Kodak αφού αυτά αποδίδουν πολύ περισσότερα και αρκούν για την συντήρηση της εταιρείας. Φυσικά όλο αυτό θα την γλιτώσει από 100 εκατομμύρια δολλάρια ετησίως ενώ η απόφαση που πάρθηκε θα ολοκληρωθεί στο πρώτο εξάμηνο του 2012, για να τακτοποιηθούν οι προμηθευτές και οι λοιπές διαδικασίες.

Πάντως, μην κρυβόμαστε μια τέτοια έξοδος από την αγορά σίγουρα προκαλεί ποικίλα συναισθήματα και ειδικότερα σε αυτούς που γνώρισαν καλύτερα την Kodak μέσω των προϊόντων της.

Σχόλια