Ubuntu για Android, ή αλλιώς desktop και smartphone σε ένα νοικοκυρεμένα


Η Canonical έκανε το θαύμα της παρουσιάζοντας το Ubuntu για Android. Tι είναι αυτό; Πολύ απλά συνδυασμός του Android και του Linux μέσω smartphone. Στην ουσία το αποτέλεσμα αυτής της "πρόσμιξης" θα είναι η χρήση του smartphone και ως dekstop σύστημα. Φυσικά το δεύτερο θα επιτυγχάνεται με την αξιοποίηση του hardware των συσκευών και με βοήθεια του Ubuntu για τα περαιτέρω. Η Canonical με αυτή τη κίνηση θέλει να παρουσιάσει το computing του μέλλοντος αφού πλέον όλα τα smartphones έχουν ιδιαίτερες δυνατότητες.

Ένα smartphone, ένα dock, μια οθόνη και τα απαραίτητα περιφεριακά και όλα τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει το Ubuntu. Συνδέοντας λοιπόν τη συσκευή στο dock, το Android αδρανοποιείται και το Ubuntu αναλαμβάνει να εξυπηρετήσει το χρήστη. Πρακτικά παίζει το ρόλο του λειτουργικού σταθερού συστήματος και μάλιστα με Unity UI όλα φαίνοντα ωραία.

Ωστόσο, για όλα τα παραπάνω η Canonical έχει τροποποιήσει κατάλληλα ένα Atrix 2 (by Motorola) με "switch" μεταξύ των δυο λειτουργικών και δυνατότητες φιλοξένησης dual OS.

Εκτός των άλλων, το Ubuntu έχει πλήρη πρόσβαση στα δεδομένα του Android με αποτέλεσμα κάποιες από τις εφαρμογές να χρησιμοποιούν αυτά (Android mail app, bookmarks για τον Chromium, μουσική κτλ.). Επιπλέον η εταιρεία δεν έχει σκεφτεί μόνο το τομέα της εργασίας αφού με το Ubuntu TV interface, είναι εφικτή η μετατροπή του όλου συστήματος σε media center, για διασκέδαση.

Όλα αυτά σε prototype φάση και με πολλά υποσχόμενο μέλλον, η Canonical ανανεώνει το ραντεβού της για την MWC 2012, όπου θα παρουσιάσει τη νέα της δουλειά επίσημα. Μέχρι τότε υπομονή....

Πηγή

Σχόλια