Asus Zenbook UX31A/UX21A, ετοιμάζονται με Full HD IPS, Ivy Bridge και WiDi

H Αsus πιστεύει πως είναι καιρός να αναβαθμιστεί η σειρά Zenbook και πλέον τα UX31A και UX21A αναμένονται να είναι οι αντικαταστάτες των UX31 και UX21. Tα νέα ultrabooks ετοιμάζονται και σύντομα θα βρίσκονται στην αγορά με αρκετές βελτιώσεις και προσθήκες. Oθόνες Full HD με IPS panel, επεξεργαστές Ivy Bridge, WiDi, μελετημένος σχεδιασμός και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο είναι εν συντομία οι βασικότερες αλλαγές.

Πιο συγκεκριμένα όμως, τα νέα UX31A και UX21A θα εξοπλίζονται με οθόνες matte ανάλυσης Full HD, δηλαδή 1920 x 1080 pixels, panel IPS, φωτεινότητα 350 nits και διαγώνιο 13,3 και 11,6-ιντσών αντίστοιχα. Το επεξεργαστικό κομμάτι θα αναλαμβάνουν οι Ivy Bridge της Intel με μοντέλα Core i3 έως και i7 με συχνότητες λειτουργίας τα 2,8Ghz και δυνατότητα Turbo Boost έως τα 3Ghz. Για τα γραφικά θα φροντίζει το Intel HD 4000 chipset ενώ όλα τα ψηφιακά δεδομένα και το λειτουργικό θα φιλοξενούνται σε SATA III SSD δίσκο με χωρητικότητες 256 και 512GB. Επίσης, η μνήμη RAM θα προσφέρει 2GB ή 4GB με συχνότητα λειτουργίας τα 1600Μhz και τεχνολογία DDR3L.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, θα υποστηρίζεται ασύρματη μετάδοση εικόνας μέσω WiDi (Wireless Display), σύνδεση σε δίκτυα WiFi 802.11n, ασύρματη επικοινωνία Bluetooth 4.0, SDXC card reader ενώ έξοδοι USB 3.0 και microHDMI θα είναι στο πακέτο.

Στο σχεδιαστικό κομμάτι, δεν θα διαφέρουν σχεδόν καθόλου από τα προγενέστερα μοντέλα με μικρό πάχος και βάρος να διατηρούνται ενώ το πληκτρολόγιο τύπου chiclet θα διαθέτει και οπίσθιο φωτισμό για απροβλημάτιστη λειτουργία σε χαμηλές συνθήκες φωτισμού.

Ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας δεν έχει γίνει γνωστή ωστόσο αναμένονται σύντομα και με τιμή που ξεκινά από τα 1,050$.

Πηγή

Σχόλια