Commodore Amiga Mini PC, η αναβίωση του παλιού


Οι πιο παλιοί σίγουρα θα θυμούνται τoυς προσωπικούς υπολογιστές Amiga, με το πρώτο μοντέλο να κάνει την εμφάνισή του την δεκαετία του 80. Πλέον η Commodore USA αναβιώνει τον παλιά ονομασία του Amiga και αποκαλύπτει ένα Mini PC με το εν λόγω brand.

To Αmiga Mini PC γίνεται πραγματικότητα και έρχεται να ενώσει τις νέες τεχνολογίες με την αίσθηση του παλιού. Φυσικά πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο pc, μικρών διαστάσεων και με μια ονομασία που κουβαλάει πολλά στο ενεργητικό της.

Όσον αφορά το hardware το Amiga εξοπλίζεται με με επεξεργαστή Core i7-2700 χρονισμένο στα 3,5Ghz, μνήμη 16GB DDR3 στα 1333Mhz, κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GT-430 (1GB), σκηλό δίσκο 1TB, οπτικό μέσο Blu-ray και πληθώρα συνδέσεων (HDMI, USB 3.0 κ.α). Eπιπλέον στα χαρακτηριστικά εντάσσεται και η δεύτερη θέση για 2,5άρη δίσκο ανάλογα με την προτίμηση του αγοραστή ενώ το Commodore Vision που είναι Linux-based έκδοση αναλαμβάνει το ρόλο του λειτουργικού.


Εξωτερικά, το Amiga Mini PC διακρίνεται για το μικρό βάρος, τις λιλιπούτιες διαστάσεις και το αλουμινένιο περίβλημα ενώ παράλληλα το logo της Commodore και της Amiga στο πάνω και μπροστινό μέρος αντίστοιχα δίνουν το παρών.

Η τιμή του ξεκινά από τα $1495 και με το hardware που αναφέραμε παραπάνω φτάνει τα 1995$ ενώ υπάρχει και δυνατότητα προσθήκης SSD δίσκου.

Commodore USA

Σχόλια