The new iPad, όλες οι λεπτομέρειες που πρέπει να ξέρεις


Το νέο iPad παρουσιάστηκε πριν λίγη ώρα και πλέον είναι ο διάδοχος του iPad 2. H τρίτη γενιά του tablet της Apple είναι γεγονός και έρχεται με νέα χαρακτηριστικά αλλά και διαφοροποιημένο τρόπο ονομασίας. Για πολλούς είναι το iPad 3 ωστόσο η Αpple το ονομάζει «The new iPad», δηλαδή το νέο iPad. Ακυρώνοντας όλες τις φήμες περί iPad HD, iPad 2S κτλ. που βλέπαμε κατά καιρούς η Apple θέλει να κάνει τη διαφορά ονομάζοντάς το νέο iPad, έτσι απλά.

Περνώντας στα χαρακτηριστικά και με χοντρική αναφορά και σε προηγούμενο δημοσίευμα, το νέο iPad έρχεται με νέα ηλεκτρονικά στο εσωτερικό του. Ο τετραπύρηνος επεξεργαστής Α5Χ δίνει το παρόν και αναλαμβάνει όλη την επεξεργαστική ισχύ για έως και 4 φορές καλύτερα γραφικά. Eπιπλέον η συχνότητα λειτουργίας είναι στο 1Ghz ωστόσο η διάρκεια της μπαταρίας δεν επηρεάζεται και παραμένει στα ίδια επίπεδα (10 ώρες σε WiFi).

Συνεχίζοντας με την οθόνη, παραμένει ίδια όσον αφορά τη διαγώνιο αλλά γίνεται καλύτερη. Με σχεδόν διπλάσια ανάλυση και 2048 x 1536 pixels (3.1 εκατομμύρια pixels), η ποιότητα απεικόνισης φτάνει σε άλλο επίπεδο ενώ τα 264 pixels per inch εγγυώνται φοβερή λεπτομέρεια. Retina display λοιπόν στο νέο iPad με εκπληκτική ανάλυση και 40% καλύτερο κορεσμό χρωμάτων σύμφωνα με την Αpple.


Eπιπλέον, η κάμερα δέχεται και αυτή αλλαγές. Πλέον λήψεις στα 5ΜP προσφέρει το νέο tablet ενώ παράλληλα δυνατότητα εγγραφής HD video στα 1080p/30fps είνα εφικτό. Φυσικά οι τεχνολογίες του φακού είναι όμοιες με αυτές του iPhone 4S με infrared filter και αισθητήρα side-iluminated στα εντός. Ακόμη έχει προστεθεί εντοπισμός προσώπου (face detection) καθώς και μείωση θορύβου στα videos.

Στο τομέα της συνδεσιμότητας όλα έχουν πάρει τα πάνω τους με δυνατότητες σύνδεσης σε δίκτυα ΗSPA+ με ταχύτητα έως 21Μbps, σε DC-HSDPA με 42Μbps και σε LTE (4G) με ταχύτητες έως και 73Mbps. Aν και όλα τα παραπάνω είναι λίγο υπερβολικά ο Phil Schiller, από την Apple, αναφέρει πως υποστηρίζει τα περισσότερα δίκτυα από ποτέ.

Στο κομμάτι του αποθηκευτικού χώρου και της μνήμης RAM, οι χωρητικότητες μένουν στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο μοντέλο, πράγμα που σημαίνει πως 16, 32 και 64GB θα είναι διαθέσιμα. Για την RAM, δεν υπήρξε αναφορά στο event ωστόσο πολύ πιθανό είναι το νέο iPad ενσωματώνει 1GB.

Το λειτουργικό είναι το γνωστό iOS με την 5.1 έκδοση να προσφέρεται εξ'αρχής ενώ στις λειτουργίες προστίθεται και το Siri.

Στα φυσικά χαρακτηριστικά το νέο μοντέλο έχει «παχύνει» ελάχιστα ενώ ζυγίζει και παραπάνω. Η διαφορά στο πάχος του σώματος είναι μόλις 0,6mm παραπάνω ενώ στο βάρος έφτασε τα 635 γραμμάρια.

Όσον αφορά τη διαθεσιμότητα, οι προπαραγγελίες για το νέο iPad ξεκινούν σήμερα και 16 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμο σε US, Καναδά, Ην. Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Σουηδία, Ιαπωνία, Hong Kong, Σιγκαπούρη και Αυστραλία ενώ στις υπόλοιπες χώρες θα κυλοφορήσει στις 23 του μήνα.

Τέλος, η τιμή του παίζει στα 499$, 599$ και 699$ για 16, 32 και 64GB. Για υποστήριξη 4G LTE αυξάνεται η τιμή και διαμορφώνεται στα 629$, 729$ και 829$ αντίστοιχα.

Αυτό είναι το νέο iPad.

Σχόλια