Tripleton Enigma E2, θα μπορούσε να ήταν το κινητό του James Bond


To Τripleton Enigma E2 κυκλοφορεί και θα μπορούσε να ήταν πολύ εύκολα του κινητό του James Bond. Φυσικά δεν πρόκειται για μια συσκευή που προσφέρει ότι τα σημερινά smartphones, δεν διαθέτει τα γνωστά λειτουργικά ενώ δεν διακρίνεται για τα χαρακτηριστικά του, αλλά κάνει κάτι που δεν μπορεί κανένα.

Σύμφωνα με την IntSec που το κατασκευάζει, πρόκειται για το πιο ασφαλές κινητό τηλέφωνο στο κόσμο. Στα πλαίσια της ασφάλειας δεν εντάσσεται η ακτινοβολία που εκπέμπει (όπως όλα) αλλά οι κλήσεις. Αυτό που κάνει είναι να κρυπτογραφεί τις κλήσεις έτσι ώστε να είναι προστατευμένος ο κάτοχος από τρίτους.

Πρακτικά τη στιγμή που πραγματοποιείται μια κλήση σε ένα άλλο Enigma E2 τότε χρησιμοποιείται μια δεύτερη SIM όπου στέλνει ένα κωδικό, με αρκετούς αριθμούς, κρυπτογραφόντας τον πραγματικό και καθιστώντας τον απρόβλεπο. Οι 10 έως 77 αριθμητικοί συνδυασμοί υπόσχονται πως κανείς δεν θα καταφέρει να καταγράψει την κλήση και πως η μέγιστη ασφάλεια είναι ο βασικός λόγος ύπαρξής του.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, οθόνη 2,4-ιντσών (240x320pixels), κάμερα 3MP, Bluetooth, Mp3 player, υποδοχή microSD, email & internet browsers, FM radio, υποστήριξη GSM Triband και 180 ώρες χρόνου ομιλίας συμπληρώνουν το όλο πακέτο, χωρίς βέβαια να εντυπωσιάζουν.

Η τιμή του αγγίζει τα 1,577€ και απευθύνεται κυρίως σε επιχειρήσεις αλλά και για στρατιωτικούς σκοπούς.

Σχόλια