Windows Phone Tango, αυτοί είναι οι περιορισμοί της οικονομικής έκδοσης


Mετά το Windows Phone Mango, μια ιδιαίτερη έκδοση του λειτουργικού της Microsoft ακούει στο όνομα Tango και έρχεται να εξυπηρετήσει τις οικονομικές συσκευές. Με την Nokia και την ZTE να είναι οι πρώτες που παρουσίασαν στην MWC 2012 κινητά με το εν λόγω OS, η Μicrosoft στέκεται στα σημεία και κοινοποιεί τους περιορισμούς του Tango.

Aυτό γιατί τα smartphones που τρέχουν αυτή την έκδοση έχουν χαμηλούς χρονισμούς cpu καθώς και μικρή ποσότητα μνήμης. Με τις συχνότητες να παίζουν κάτω από 1Ghz και με 256ΜΒ για μνήμη RAM οι δυνατότητες των συσκευών είναι υποδέστερες αλλά ταυτόχρονα κοστίζουν και λιγότερο. Για να ξεκαθαριστεί λοιπόν το τοπίο και να μάθει ο κόσμος τι υποστηρίζει και τι όχι το Tango η Microsoft δημοσιοποιεί τις διαφορές σε σύγκριση με τις πληρέστερες εκδόσεις και είναι οι παρακάτω:
  • Περιορισμοί στο Windows Marketplace, που σημαίνει πως κάποιες εφαρμογές δεν θα είναι συμβατές με αυτές τις συσκευές λόγω ταχύτητας επεξεργαστή
  • Μη υποστήριξη των Podcast subscriptions και video podcasts
  • Ανενεργό το Bing Local Scout
  • Ανενεργή η γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών
  • Μη υποστήριξη αυτόματου upload στο SkyDrive ωστόσο η υπηρεσία είναι διαθέσιμη
  • Περιορισμοί στα HD video playbacks (σε συγκεκριμένα codecs)
  • Αφαίρεση των Background agents
Όλα τα παραπάνω θα αποτελούν τους περιορισμούς των συσκευών με Tango και 256ΜΒ RAM. Η κίνηση αυτή έχει σκοπό την εξίσου ομαλή λειτουργία από αυτά τα smartphones αλλά με κάποιες διαφοροποιήσεις. Ωστόσο, το Windows Phone Tango έρχεται με αρκετά άλλα νέα features όπως βελτιώσεις σε MMS, καλύτερη διαχείριση επαφών SIM και νέο εικονίδιο ειδοποίησης τοποθεσιών.

Τέλος, όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι επιβεβαιωμένες από τη Microsoft ενώ η έκδοση θα γίνει διαθέσιμη μέσω των συγκεκριμένων smartphones που θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο τρίμηνο.

Σχόλια