Αυτές οι υπηρεσίες θα σε βοηθήσουν όταν ψάχνεις το κινητό σου


Οι περισσότεροι έχουν από ένα smartphone. Είτε με iOS, είτε με Windows Phone αλλά και με Android ένα έξυπνο κινητό "κρύβεται" στην τσέπη σου, σε εξυπηρετεί και το έχεις μαζί σου σχεδόν πάντα. Ακριβό ή μη, το έχεις αποκτήσει με κάποιο κόπο και σίγουρα είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου. Μέσα στα ωραία όμως, η πιθανότητα να χάσεις το πολύτιμό σου είτε να στο κλέψουν δεν είναι μηδαμινή γι'αυτό το λόγο υπάρχει αυτό το άρθρο, για θα μάθεις -αν δεν γνωρίζεις ήδη- το πώς να το βρείς ξανά. Αυτό γίνεται αρκετά εύκολα με το αντίστοιχο app/υπηρεσία που και στις τρεις πλατφόρμες υπάρχει και αναλαμβάνει αυτού το είδους τις δουλειές.


Ξεκινώντας με τo iOS της Apple, αυτό που χρειάζεσαι για να μην βρεθείς προ εκπλήξεως και κλαις το πολύτιμο iPhone σου είναι το Find My iPhone. Κατεβάζοντάς το από το App Store στην περίπτωση που έχεις παλιότερη έκδοση λειτουργικού ή χρησιμοποιώντας το κατευθείας στις συσκευές με iOS 5 (ή νεότερο) το εν λόγω application βρίσκει το χαμένο iPhone σου, απεικονίζοντάς σου στο χάρτη το που βρίσκεται. Στη συνέχεια μπορείς να το κλειδώσεις, να στείλεις κάποιο σχετικό μήνυμα ή να επιλέξεις να αναπαραχθεί κάποιος ήχος (στην περίπτωση που απλά βρίσκεται κάπου μέσα στο σπίτι). Όλα αυτά δωρεάν, έχοντας απλά το iCloud account ενεργοποιημένο και φυσικά ένα υπολογιστή για τις απαραίτητες ενέργειες.




Συνεχίζοντας με τη πλατφόρμα της Microsoft και τα smartphones με Windows Phone, μπορείς να κάνεις ακριβώς τα ίδια με το παρόμοιο Find My Phone. Xωρίς κόστος και απλά ενεργοποιώντας το από το windowsphone.com με το Windows Live ID σου, τα υπόλοιπα είναι παιχνιδάκι. Το εντοπίζεις στο χάρτη αλλά μπορείς και να διαγράψεις τα δεδομένα, να στείλεις ειδοποιήση, να το κλειδώσεις κτλ., για να είσαι πλήρως καλλυμένος/η.

Περνώντας στο Android, το λογισμικό ανοιχτού κώδικα, τα πράγματα είναι λίγο πιο πολύπλοκα όχι όμως και ακατόρθωτα. Το μειονέκτημα εδώ είναι πως η Google δεν προσφέρει κάποιο δικό της app για τέτοιες δουλειές. Έχει αφήσει αυτή την ενέργεια για τους παρόχους αλλά και τους developers και έτσι μόνο επιλογές τρίτου κατασκευαστή υπάρχουν στο Google Play, δωρεάν ή μη. Ενδεικτικά μια καλή λύση για εύρεση του Android σου είναι το Lookout, με κάποιο κόστος χρήσης για περιπτώσεις απομακρυσμένου κλειδώματος.

Ελπίζω να σου είναι αχρείαστα όλα τα παραπάνω. Αλλά επειδή των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν, όπως λέει και ο λάος, καλό είναι να λάβεις τα μέτρα σου και να είσαι πάντα σε ετοιμότητα. Ωστόσο, αν αυτή τη στιγμή ψάχνεις το κινητό σου και δεν έχεις κάνει κάτι από τα παραπάνω ας ελπίσουμε ότι βρίσκεται κάπου μέσα στο σπίτι και όχι στα χέρια κάποιου άλλου, γιατί τότε τα πράγματα είναι δύσκολα.


Photo credit The verge

Σχόλια