H Samsung παρουσιάζει το Exynos 4 Quad cpu

Λίγες μέρες πριν την παρουσίαση του νέου Galaxy SIII η κορεάτικη εταιρεία ανακοινώνει επίσημα το βασικό εξάρτημα που θα εξοπλίζει το αναμενόμενο smartphone. Φυσικά αναφερόμαστε στον επεξεργαστή που αποτελεί το κύριο κομμάτι της νέας συσκευής και αυτή τη φορά έρχεται με τεσσερις πυρήνες.

Ο λόγος για το Exynos 4 Quad cpu που δημιούργησε η Samsung για το επόμενο Android της στοχεύοντας τις μέγιστες επιδόσεις σε συνδυασμό με χαμηλή κατανάλωση. Ο νέος επεξεργαστής λοιπόν έρχεται με συχνότητα λειτουργίας στο 1,4Ghz ανά πυρήνα, βασίζεται στο ARM Cortex A9 και είναι κατασκευασμένος με αρχιτεκτονική μέθοδο 32nm High-k Metal Gate (ΗΚΜG).

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της Samsung το νέο cpu είναι ικανό να καταγράψει και να αναπαράγει video στα 1080p/30fps, προσφέρει έξοδο HDMI 1.4, διαθέτει interface επεξεργασίας σήματος εικόνας και είναι πλήρως συμβατό με το Exynos 4 Dual. Tέλος, στο τομέα των επιδόσεων είναι 2 φορές πιο δυνατό από το προγενέστερο μοντέλο ενώ παράλληλα καταναλώνει 20% λιγότερη ενέργεια.

Παρακάτω ακολουθεί και σχετικό video παρουσίασης, που δημοσίευσε η Samsung:

Πηγή

Σχόλια