Πόσο "πράσινο" είναι το νέο iPad; [infographic]


Το νέο iPad είναι εδώ. Παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό και αποτελεί το τρίτο κατά σειρά tablet της Αpple. Γι'αυτό, έχουμε αναφερθεί εκτενέστερα με σχετικά άρθρα. Υπάρχει στο blog συγκριτικός πίνακας με το προγενέστερο μοντέλο, έχουμε σχολιάσει τα χαρακτηριστικά του, έχουμε δει videos κτλ. όμως για το πόσο φιλικό είναι πρός το περιβάλλον, δεν το έχουμε αναφέρει.

Το Sortable έκανε έρευνα, συσχέτισε στοιχεία, μελέτησε αρκετές πηγές και κατάφερε να τα μαζέψει όλα αυτά σε ένα άκρως ενδιαφέρον infographic. Σ'αυτό αναφέρεται πλήρως κατά πόσο ο χαρακτήρας του iPad είναι "πράσινος" και πιο είναι το αντίκτυπο στη φύση αλλά και σε όσους εργάζονται στα εργοστάσια παραγωγής.

Ο τρόπος που αποτυπώνονται τα στοιχεία είναι ευκολοκατανόητος και άνετα μπορείτε να συμπεράνετε πόσο φιλική πρός το περιβάλλον είναι η νέα συσκευή της Apple. Φυσικά προκύπτουν και άλλα στοιχεία που αφορούν τους servers και της αποδοτικότητας του προγράμματος ανακύκλωσης της εταιρείας του Cupertino.

Ενδεικτικά και σύμφωνα πάντα με το infographic, η κατασκευή ενός iPad αντιστοιχεί σε εκπομπές CO2 όσο αυτές 829 χιλιομέτρων οδήγησης ενώ σε σύγκριση με το αρχικό iPad και το iPad 2, οι εκπομπές κατασκευής του νέου είναι περισσότερες. Τέλος, για τη δημιουργία 55 εκατομμυρίων νέων iPad οι εκομπές CO2 ισούται με αυτές που παράγουν 1,2 εκατομμύρια αυτοκίνητα σε ένα χρόνο. Τα υπόλοιπα μπορείτε να δείτε στο infographic που ακολουθεί:




Πηγή

Σχόλια