Oι χρήστες των iOS και Amazon ξοδεύουν περισσότερα σε apps από αυτούς του Google Play


Νέα έρευνα δημοσιεύεται και αυτή τη φορά στο "στόχαστρο" μπαίνουν τα Apple Αpp Store, Google Play και Amazon Αppstore. Η Flurry αναλαμβάνει να τεστάρει κατά πόσο τα 3 μεγάλα app stores αποδίδουν και τι θέση παίρνουν στις προτιμήσεις των καταναλωτών.

Τα πράγματα λοιπόν είναι πολύ καλά για την Apple έχοντας στο κατάστημά της πλέον περισσότερες από 550.000 εφαρμογές και 25 εκατομμύρια downloads. Τα ποσοστά των εσόδων υπερβαίνουν αρκετά αυτά των άλλων δυο καταστημάτων ωστόσο τη δεύτερη θέση κατακτά το Amazon Appstore και όχι αυτό της Google.

Ουσιαστικά, το κατάστημα του Amazon έχει έως και τρείς φορές μεγαλύτερο χρηματικό όφελος από αυτό του Google Play. Ερμηνεύοντας λίγο διαφορετικά, αυτό σημαίνει πως οι χρήστες των δυο παραπάνω καταστημάτων ξοδεύουν περισσότερα από αυτούς του Google Play. Πιο απλά, 1$ που ξοδεύει ο μέσος χρήστης στο Apple App Store αντιστοιχεί σε $0.89 για το Amazon και $0.23 για το Google Play, πράγμα που φανερώνει χαμηλότερα κέρδη για το τελευταίο.

Τέλος, όλα τα παραπάνω προέρχονται από έρευνα που συμμετείχαν 11 έκατομμύρια χρήστες σε διάστημα 45 ημερών, ξεκινώντας από τα μέσα Ιανουαρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου.

Πηγή

Σχόλια