Philips και TPV, νέα συνεργασία για τη δημιουργία τηλεοράσεων


H Philips δημοσίευσε σήμερα δελτίο τύπου παρουσιάζοντας τα επόμενα σχέδιά της στο κομμάτι των τηλεοράσεων. Η μεγάλη εταιρεία που εδρεύει στην Ολλανδία, ξεκίνησε τη παραγωγή τηλεοράσεων από το 1949 και ως εκ τούτου δημιούργησε και συνεχίζει να προσφέρει και άλλα αξιόλογα τεχνολογικά προϊόντα (hi-fi, οικιακές συσκευές κτλ.), πλέον όμως αλλάζει πλώρη και ξεκινά νέα συνεργασία.

Ολοκληρωτική αλλαγή και μικρότερα ποσοστά κατοχής στο τομέα των τηλεοράσεων ετοιμάζουν το νέο προφιλ της εταιρείας στις TVs. Ειδικότερα στο παιχνίδι μπαίνει η TPV, η οποία από δω και στο εξής θα αναλαμβάνει -σχεδόν- πλήρως τη δημιουργία τηλεοράσεων. Η συνεργασία της Philips με την TPV θα έχει ως αποτέλεσμα την TP Vision και αυτή θα ευθύνεται για τα νέα προϊόντα του συγκεκριμένου τομέα.

Με ποσοστό 70% έναντι του 30% της Philips, η ΤPV αναλαμβάνει το σχεδιασμό, τη δημιουργία, το marketing και την δρομολόγηση των επόμενων σειρών TV. Η νέα συμφωνία θα καλύψει πλήρως και παγκοσμίως τα νέα προϊόντα της εταιρείας ενώ καινοτομίες της Philips, ιστοσελίδες, κεντρικά γραφεία και υπάλληλοι θα μεταφερθούν στη TP Vision.

Tέλος, ο CEO της Philips, Frans van Houten ανέφερε πως η εν λόγω κίνηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί σε άλλους τομείς όπως τη προσωπική φροντίδα των καταναλωτών, τα οικιακά προϊόντα αλλά και τον φωτισμό στο σπίτι. Φυσικά, οι νέες τηλεοράσεις θα διατηρήσουν τα υψηλά επίπεδα καινοτομίας και θα προσφέρουν όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες μέσα από ολοκαίνουργιες σειρές, δημιουργία της TPV.

Πηγή

Σχόλια