Αποκαλύπτεται το Samsung Galaxy SIIΙ, είναι όμως αυτό;


Για τις 3 Μαϊου λοιπόν έχει προγραμματίσει η Samsung το πολυαναμενόμενο Unpack Event και αυτή τη φορά είναι αφιερωμένο στο επόμενο Galaxy S. Ο διάδοχος του Galaxy SII και η τρίτη κατά σειρά ναυαρχίδα της Samsung θα είναι γεγονός σε λιγότερο από δυο εβδομάδες.

Πριν απ'αυτό όμως, όπως συμβαίνει αρκετές φορές, αποκαλυπτήρια της νέα συσκευής το φανερώνουν πριν την ώρα του. Ο φακός ενός site που εδρεύει στο Bιετνάμ συλλαμβάνει το Galaxy SIII και παρουσιάζεται ένα πρόωρο hands-on video, στο οποίο δείχνουν τα πάντα για το νέο Android.

Όλα τα χαρακτηριστικά καθώς και ο σχεδιασμός του βγαίνουν στη φόρα. Τα πρώτα εντυπωσιάζουν ωστόσο η εμφάνιση δεν κερδίζει τα βλέμματα, τουλάχιστον σε προσωπικό επίπεδο. Όσον αφορά τα specs, για τα οποία είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν, εντοπίζουμε τετραπύρηνο επεξεργαστή με συχνότητα λειτουργίας 1.4Ghz. Aκόμη οθόνη 4,6-ιντσών ανάλυσης 720 x 1280 pixels (320dpi), κάμερα στα 8MP, 1GB μνήμη RAM και υποστήριξη NFC, μαρτυρόνται από τα παιδιά του Tinhte ενώ όλα τα παραπάνω θα τροφοδοτούνται από την μπαταρία των 2,050mAh.


Στις λεπτομέρειες και μέσω των spec info της συσκευής το "GT-I9300" θα αποτελεί τη κωδική ονομασία της συσκευής ενώ το Android 4.0.3 θα αναλαμβάνει το ρόλο του λειτουργικού. Εξωτερικά το smartphone είναι ντυμένο κατάλληλα έτσι ώστε να μην φανερώνονται πλήρως οι σχεδιαστικές πινελιές ωστόσο τα capacitive button στο κάτω μέρος μοιάζουν αρκετά με αυτά του πρόσφατου Galaxy Nexus.

Oι γενικότερες εντυπώσεις είναι καλές, όχι όμως και οι καλύτερες αφού ό σχεδιασμός δεν διαφέρει ιδιαίτερα ενώ και τα υλικά που φαίνεται ότι έχουν χρησιμοποιηθεί δεν είναι τίποτα το ξεχωριστό.

Τώρα, όσον αφορά τις αμφιβολίες μας για τον αν είναι όντως αυτό το Samsung Galaxy SIII, ας κρατήσουμε και κάποιες επιφυλάξεις. Η Samsung δεν επιβεβαιώνει κάτι ενώ σε ερώτηση του Engadget, απαντά το εξής: "We will be able to tell you more at the 2012 Samsung Mobile Unpacked.". Επιπλέον όσον αφορά την ασύρματη φόρτιση που είχε κυκλοφορήσει πριν λίγο καιρό δεν βλέπουμε να υφίσταται στο video. Όχι ότι θα μπορούσε μια φήμη να αποτελέσει μέτρο αμφιβολίας αλλά κάτι το "χτυπητό" σίγουρα θα ανέβαζε στα μάτια του κόσμου το νέο Android, και αυτό είναι. Aκόμη το πίσω μέρος δεν πείθει μιας και στο Galaxy SII, υπήρχε σχετικό logo.

Στη συνέχεια μπορείτε να παρακολουθήσετε το video από το Tinhte που στάθηκε αφορμή αναφοράς για να βγάλετε και τα δικά σας συμπεράσματα, τα υπόλοιπα την 3η Μαϊου, εκτός απροόπτου leak.

Σχόλια