To πρώτο Google tablet αναμένεται τον Ιούλιο, γίνονται προσπάθειες για μείωση κόστους

Η Google ετοιμάζει το πρώτο της tablet θέλοντας να μπεί αποκλειστικά με το δικό της brand σ'αυτή τη κατηγορία. Η πρώτη ταμπλέτα της εταιρείας βρίσκεται στην διαδικασία παραγωγής ωστόσο οι μηχανικοί που ασχολούνται με αυτή έχουν ακόμα να αντιμετωπίσουν δύο θέματα.

Ειδικότερα, η Mountain View team που είναι αρμόδια επί του θέματος σκέφτεται να κάνει αλλαγές στο design της συσκευής ενώ παράλληλα σκοπέυει να μειώσει και το κόστος του. Η Google, θέλοντας να ανταγωνιστεί όπως φαίνεται το οικονομικό μεν επιτυχήμενο δε Amazon tablet στοχεύει να ρίξει το κόστος του κάτω από τα 249$. Με οθόνη 7-ιντσών, τετραπύρηνο επεξεργαστή Nvidia Tegra 3, συνδεσιμότητα μόνο με WiFi και Android 4.0 Ice Cream Sandwich το Google tablet ακούγεται εντυπωσιακό όμως η μείωση της τιμής φαίνεται κομματάκι δύσκολο.

Επιπλέον σ'όλα αυτά οι πληροφορίες του Verge αποκαλύπτουν ότι το tablet θα καθυστερήσει λίγο, αναβάλλοντας την ημερομηνία παρουσίασής του, αυτή τη φορά για τον Ιούλιο. Τέλος, στο όλο σκηνικό "εμπλέκεται" και η ASUTEK Computer που αποτελεί βασικό συνεργάτη της πρώτης και φυσικά αναλαμβάνει τα κατασκευαστικά του νέου tablet ενώ λόγος για το νέο Jelly Bean δεν έχει γίνει.

Σχόλια