BlackBerry 10 OS, μια γρήγορη γεύση από το νέο OS της RIM [video]


Το επόμενο βήμα της RIM είναι το BlackBerry 10 OS. Ένα εξ'ολοκλήρου νέο λειτουργικό που αναμένεται να συνοδεύει τα νεότερα μοντέλα της εταιρείας προσφέροντας ανανεωμένο UI, νέες λειτουργίες και ένα συνολικό πακέτο που κάνει τη διαφορα από τα προηγούμενα.

Με αισιόδοξες προβλέψεις για μια ολική ανάκαμψη, η RIM κάνει ό,τι περνά από το χέρι της για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Αυτό φαίνεται άλλωστε και στο βιντεο-έκπληξη που ετοίμασε, δίνοντάς μας μια γρήγορη γεύση για το τι να περιμένουμε από το επερχόμενο λειτουργικό. Στο video που ακολουθεί φαίνεται πως όλα αλλάζουν και η εμπειρία γίνεται καλύτερη από ποτέ. Ένα λειτουργικο βασισμένο στο QNX ξεχωρίζει, δείχνει πιο smooth, πιο catchy και φυσικά πιο ιδιαίτερο.

Στις λεπτομέρειες μπορούμε να σταθούμε στο νέο πληκτρολόγιο για το οποίο δουλεύει η RIM και αναμένεται να αποτελέσει σημαντικο αντίπαλο για τα άλλα λειτουργικά. Σ' αυτό ξεχωρίζει η νέα μέθοδος εισαγωγής κειμένου η οποία φαίνεται αρκετά διαφοροποιημένη, απ' αυτες που έχουμε γνωρίσει μέχρι στιγμής. Εκτός αυτού όμως υπάρχει και ένα νέο camera app το οποίο η RIM ονομάζει "timeline lens" και προσφέρει λήψεις πρίν και μετά την φωτογράφηση για να μην χάνονται στιγμές αλλά και για περιπτώσεις που η βασική λήψη δεν είναι ικανοποιητικη.

Ακόμα αναλύσεις 355 ppi θα υποστηρίζονται από το BB 10 για ακόμα καλύτερη ποιότητα απεικόνισης ενω και στο κομμάτι του software προσφέρονται στους developers νέα tools. WebWorks και C/C++ SDK εργαλεία για αυτούς που είναι πίσω από τον προγραμματισμό, στοχεύουν στην καλύτερη δυνατή υποστήριξη των apps.

Όλα αυτά παρέα με νέες συσκευές για το τέλος του έτους υπόσχονται πολλά ωστόσο μέχρι στιγμής ας αρκεστούμε στο video που ακολουθεί και παράλληλα δείχνει ότι η RIM έχει βάλει μυαλό και ετοιμάζεται να κάνει ένα δυναμικό come back.

Σχόλια