Facebook Camera app για iOS, το αποτέλεσμα της εξαγοράς του Instagram


H εξαγορά του Instagram από τη Facebook ήταν θέμα χρόνου για να αποφέρει κάποιο υποπροϊόν. Το Facebook Camera app λοιπόν είναι αυτό και γίνεται σήμερα διαθέσιμο στο App Store, για τις iOS συσκευές.

H νέα εφαρμογή έρχεται μετά από δυο περίπου μήνες, για να συμπληρώσει το πακέτο των Facebook apps και να δώσει ένα μέρος για τις φωτογραφίες. Αποκλειστικά οι λήψεις που θέλουν να μοιράζονται οι χρήστες στο Facebook, από την κάμερα του κινητού, βρίσκουν το δικό τους app, με λειτουργίες που δεν διαφέρουν και πολύ από αυτές του Instagram. Τίποτα το πρωτόγνωρο αλλά ένα app για αυτούς που δεν προτιμούν τα γνωστά του είδους και θέλουν την εφαρμογή της Facebook στο κινητό τους.
Στα χαρακτηριστικά του Facebook Camera app υπάρχουν τα εξής:
- Δημοσίευση πολλών φωτογραφιών ταυτόχρονα απευθείας από το Camera roll του iPhone
- Λειτουργία crop και συλλογή φίλτρων για εφαρμογή στις φωτογραφίες
- Επιλογή tag για τους φίλους και προσθήκη του μέρους που έχουν πραγματοποιηθεί οι λήψεις
- Προβολή φωτογραφίων από φίλους ακόμα και αν κάνουν χρήση άλλων applications
- Κοινοποίηση των φωτογραφιών στο Facebook


Το σχεδιαστικό μέρος της εφαρμογής θυμίζει αυτό του Ιnstagram ωστόσο διαφοροποιήσεις που κάνουν τη Facebook χρήση πιο οικεία δεν λείπoυν.

To Facebook Camera app είναι συμβατό με iOS 4.0 ή νεότερο και λειτουργεί στα iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (4th gen), iPad 2, iPad (3rd gen) και καταναλώνει 4.9 MB από τη μνήμη της συσκευής. Τέλος, διατίθεται δωρεάν και μπορείτε να το βρείτε στο App Store.

Σχόλια