Google Knowledge Graph, η νεότερη γενιά αναζήτησης

Η νέα δουλειά της Google είναι το Knowledge Graph. Η νεότερη γενιά στο τρόπο αναζήτησης στο διαδίκτυο είναι εδώ, παρουσιάζοντας κάτι εξελιγμένο και πιο παραγωγικό από ποτέ.

Το Knowledge Graph αφορά το Google Search και είναι η προσθήκη που θα κάνει την αναζήτηση διαφορετική αλλά και πιο αποτελεσματική. Το search engine γίνεται ακόμα πιο έξυπνο παρουσιάζοντας αποτελέσματα πιο κοντινά στις αναζητήσεις των χρηστών. Συνοδευόμενα με λίστες γεγονότων, φωτογραφίες, χάρτες αλλά και δημοφιλείς χρήσεις των όρων με βάση αυτού που αναζητείται, η σωστή απάντηση είναι παιχνιδάκι.

Στην ουσία αυτό που πετυχαίνει είναι το σίγουρο αποτέλεσμα για αυτό που ψάχνουμε ή θα θέλαμε να ψάξουμε αλλά πριν δεν εμφανιζόταν. Το Knowledge Graph αποτελεί τον τρόπο βαθύτερης αναζήτησης επεκτείνοντας τα αποτελέσματα με άλλα θέματα/αντικείμενα που έχουν σχέση με τον όρο. Φυσικά στις αναζητήσεις συγκαταλέγονται ονόματα, πράγματα και μέρη όπου ανάλογα την κατηγορία υπάρχει και το σχετικό αποτέλεσμα.

Το Knowledge Graph για το Google Search είναι αρχικά διαθέσιμο στις ΗΠΑ, υποστηρίζει την αγγλική γλώσσα και σύντομα θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες χωρές ενώ smartphones και tablets θα μπουν και αυτά στο παιχνίδι.

Σχόλια