Samsung Galaxy SΙΙΙ, το νέο Android παρουσιάστηκε επίσημα


Απόψε όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στo Λονδίνο και στο αποψινό unpack event της Samsung για το νέο Galaxy SIII. Το νέο Android smartphone είναι εδώ και αποτελεί τη νεότερη ναυαρχίδα της κορεάτικης εταιρείας. Η ονομασία είναι η αναμενόμενη χωρίς εκπλήξεις ενώ τα χαρακτηριστικά έρχονται ανανεωμένα.

Samsung Galaxy SIII

Το νέο καλούδι της Samsung αποκαλύπτεται. Στα specs έχουμε οθόνη 4,8-ιντσών HD Super AMOLED (1280 x 720 pixel) όπως αναμενόταν και φυσικά τετραπύρηνο επεξεργαστή. Ο Exynos 4 Quad χρονισμένος στο 1,4Ghz αναλαμβάνει τα της επεξεργασίας, με τη συνοδεία του 1GB RAM ενώ η κάμερα των 8MP προσφέρει ποιοτικές λήψεις και video στα 1080p/30fps. Στο εμπρόσθιο μέρος συνυπάρχει μια ακόμη κάμερα 1,9MP για λειτουργία video κλήσεων και φωτογραφικά πορτραίτα. Στο τομέα της συνδεσιμότητας παρέχονται WiFi a/b/g/n, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, NFC, 3G HSPA+ ενώ το καλοκαίρι θα υπάρξει και έκδοση 4G. Το ρόλο του λειτουργικού αναλαμβάνει το Android 4.0 ICS που είναι εξ'αρχής εγκατεστημένο στη συσκευή ενώ ο προσφερόμενος χώρος ξεκινά από τα 16GB (+microSD). Φυσικά όλα αυτά λειτουργούν αρμονικά χάρη στη μπαταρία των 2,100mΑh. Eξωτερικά το νέο Galaxy SIII είναι ιδιαίτερα λεπτό με πάχος 8,6mm ενώ και το βάρος έχει πέσει στα 133 γραμμάρια.

Στα υπόλοιπα διαθέτει το S Voice app που υπακούει σε εντολές όπως συμβαίνει και στο iPhone με το Siri. Aκόμα το Smart Stay που εκμεταλλεύεται την εμπρόσθια κάμερα αντιλαμβάνεται το τι χρήση κάνει ο κάτοχος και ρυθμίζει αυτόματα τη φωτεινότητα ενώ όπως είχαμε ξανά πεί υποστηρίζει και ασύρματη φόρτιση.



Το ολοκαίνουργιο Samsung Galaxy SIII θα κυκλοφορήσει από τις 29 του μήνα ενώ παράλληλα θα αποτελεί το official smartphone των Ολυμπιακών Αγώνων 2012.


Σχόλια