Samsung Galaxy SIII και αυτονομία, πως τα πάει;

Η ομάδα του GSMArena αυτή τη φορά δοκιμάζει την αυτονομία του νέου Android της Samsung και μας παρουσιάζει τα αποτελέσματα. Το Galaxy SIII που ανακοινώθηκε τη προηγούμενη εβδομάδα έρχεται με μεγάλη οθόνη (4,8-ιντσών), τετραπύρηνο επεξεργαστή (Exynos 4) και μια μπαταρία 2,100mAh που στόχο έχει να τροφοδοτήσει όλα τα παραπάνω αρμονικά.

Τα βγάζει πέρα όμως μια μπαταρία με δυο ενεργοβόρα στοιχεία, έτσι ώστε να είναι επαρκής η αυτονομία του;

Οι δοκιμές έγιναν και τα συμπεράσματα είναι καλά χωρίς ωστόσο να εκπλήσουν. Η μπαταρία είναι ικανή να τροφοδοτήσει τα υποσυστήματα του νέου Galaxy SIII δίνοντας ικανοποιητικούς χρόνους. Ειδικότερα όμως και κατηγοριοποιώντας τα αποτελέσματα σε χρόνο ομιλίας (3G talk time), σερφάρισμα στο διαδίκτυο και αναπαραγωγή video -ξεχωριστά- το νέο smartphone προσφέρει τους παρακάτω χρόνους:

Aυτονομία Samsung Galaxy SIII με μπαταρία 2,100mAh
Χρόνος ομιλίας 3G: 10 ώρες και 20 λεπτά
Σερφάρισμα στο διαδίκτυο: 5 ώρες και 17 λεπτά
Αναπαραγωγή video: 10 ώρες

Οι παραπάνω χρόνοι μετρήθηκαν με μια πλήρη φόρτιση για κάθε φορά ενώ σε γενικές γραμμές απαιτείται φόρτιση κάθε 43 ώρες εάν χρησιμοποιούνται και τα τρία παραπάνω για μια ώρα το καθένα, κατά την διάρκεια της ημέρας. Τέλος, όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δούν και τους πίνακες σύγκρισης αυτονομιών με άλλα smartphones εδώ.

Σχόλια