Vaudeville: To robot των 4.5 τόνων που ελέγχεται μέσω Kinect


Τα robots που βλέπουμε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας φαίνεται πως δεν αργούν να έρθουν και στο πραγματικό κόσμο αφού το Vaudeville είναι κάτι σαν αυτά. Με φιλικό χαρακτήρα και όχι καταστροφικό ή κάτι σαν το Real Steel από την ομώνυμη ταινία είναι υπο κατασκευή και σύντομα αναμένεται να τελειοποιηθεί.

Το Microsoft Kinect κάνει και εδώ θαύματα και εξυπηρετεί για ακόμα μια φορά το εν λόγω project. Με τη βοήθεια  λοιπόν του αισθητήρα, το robot Vaudeville "ζωντανεύει" και κινείται, έτσι απλά. Διαθέτοντας ειδικό cockpit για έλεγχο από το εσωτερικό και χάρη στο Kinect η κίνηση του 3,8 μέτρων και βάρους 4,5 τόνων robot γίνεται παιχνιδάκι. Παράλληλα υπάρχει και η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου με τη βοήθεια ενός πιο μικρού αντιγράφου σε συνδυασμό με το smartphone.

Το Vaudeville δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και μένουν ακόμα κάποιες μικρολεπτομέρειες έτσι ώστε να γίνει πλήρως λειτουργικό. Εν συνεχεία πολύ πιθανό είναι να πωληθεί στο ebay και ίσως κάποιος λάτρης να το αποκτήσει και να νιώσει το πως είναι να χειρίζεσαι ένα γιγαντιαίο robot. Μέχρι τότε όμως ας αρκεστούμε στα παρακάτω videos:


Πηγή

Σχόλια