Android 4.1 Jelly Bean, επίσημα η νεότερη έκδοση


H νεότερη έκδοση του Android OS ανακοινώθηκε επίσημα στο Google I/O 2012. Το Jelly Bean έρχεται ως version 4.1, με γερή δόση φρεσκάδας, καλύτερο και πιο... γλυκό από ποτέ. Με λίγα λόγια αυτό που έχει "υποστεί" το νέο λειτουργικό είναι οι βελτιώσεις στις επιδόσεις ενώ δεν λείπουν και οι νέες προσθήκες όσον αφορά τα apps.

Σε πρώτη φάση με βάση το "Project Butter", οι μηχανικοί της Google δημιούργησαν ένα OS που ρολάρει καλύτερα, ανταποκρίνεται πιο άμεσα και γενικότερα λειτουργεί πιο σωστά από ποτέ. Το εν λόγω project εκτός των άλλων αυξάνει το frame rate στα 60fps. Αυτό το πετυχαίνει εξοικονομώντας παράλληλα ενέργεια (όταν δεν κάνει χρησιμοποιείται) ενώ όταν πάρει εντολή από το χρήστη αξιοποιεί στο μέγιστο τον επεξεργαστή. Στην ουσία η εμπειρία χρήσης γίνεται καλύτερη με επιδόσεις που φτάνουν σε άλλο επίπεδο, σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Aκόμη το Jelly Bean εξοπλίζεται με μια σειρά νέων applications όπως το Google Speech Recognizer. Aυτό το app βοηθά το χρήστη να συγγράψει κείμενο απλά και μόνο υπαγορεύοντας το στη συσκευή. Επιπλέον, το Android camera app έρχεται ανανεωμένο επιτρέποντας στους χρήστες τη γρήγορη διαχείριση εικόνων με λιγότερα swipe, διευκολύνοντας την όλη διαδικασία. Eπιπλέον, το notification center αλλάζει προς το καλύτερο για εύκολη πραγματοποίηση κλήσεων ή αποστολή e-mails απευθείας από την οθόνη των ενημερώσεων.

Το Google Now είναι ακόμα νέα μεγάλη προσθήκη στο Jelly Bean προσδίδοντας στο smartphone μια δόση "ευφυίας". Το εν λόγω app αντλεί πληροφορίες/δεδομένα από το search history και το location history με αποτέλεσμα να "σερβίρει" σχετικές πληροφορίες που ίσως εξυπηρετούν και ενδιαφέρουν το κάτοχο.

Το Android 4.1 Jelly Bean θα υποστηριχτεί αρχικά από τα Nexus S, Galaxy Nexus και Motorola Xoom ξεκινώντας την αναβάθμιση από τα μέσα Ιουλίου. Τέλος, το development kit του νέου OS είναι ήδη διαθέσιμο για τους προγραμματιστές.

Σχόλια