Νέα Apple Macbook Pro με οθόνη Retina και λεπτό σχεδιασμό



Η μεγάλη ανακοίνωση μετά το iOS 6 από το WWDC 2012 είναι τα νέα Macbook Pro. H Αpple ξέρει πως να κάνει τα προϊόντα της ξεχωριστά και σ'αυτή τη περίπτωση το Macbook Pro κάνει τη διαφορά. Με 15άρα οθόνη, αναβαθμισμένους επεξεργαστές, υπέρλεπτο σώμα και πολύ καλά δουλεμένο εσωτερικό ο νέος φορητός της Apple τραβάει τα βλέμματα, θέλοντας και μή.

Κοιτάζοντας ένα ένα τα νέα χαρακτηριστικά αυτό που κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η ποιότητα της οθόνης. Ακολουθώντας τη τακτίκη για το καλύτερο στην απεικόνιση, όπως σε iPad και iPhone, το νέο Macbook Pro εξοπλίζεται με Retina display. Αυτό σημαίνει πως 5 εκατομμύρια pixels (2880 x 1800p, 220.5 ppi) συνυπάρχουν στην επιφάνεια διαγωνίου 15-ιντσών και παρέχουν υπερυψηλή ανάλυση και πιστότητα. Φυσικά σύγκριση με τα μέχρι πρότινος laptops/ultrabooks δεν υφίσταται αφού ότι έχουμε δεί μέχρι στιγμής φτάνει έως τα 1920 x 1200 pixels. Σε σύγκριση με τα προγενέστερα Macbook Pro το contrast ratio έχει αυξηθεί κατά 29% ενώ η απεικόνιση του μαύρου και του λευκού είναι σαφώς καλύτερη.

Το ρόλο του κεντρικού επεξεργαστή αναλαμβάνουν οι επεξεργαστές Ivy Bridge της Intel. Τετραπύρηνοι Core i7 από τα 2.3 έως τα 2.7Ghz (και 3.7Ghz με Turbo Boost) κάνουν την επεξεργασία ακόμα πιο γρήγορη. Σε συνδυασμό με τα προεγκατεστημένα 8GB 1600MHz DDR3L (έως 16GB) τα πράγματα σίγουρα είναι καλύτερα. Τα γραφικά αναλαμβάνει το Intel HD Graphics 4000 ή το NVIDIA GeForce GT 650M με 1GB  GDDR5 για αυτούς που θέλουν ακόμη περισσότερα. Η λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών ολοκληρώνεται με τους δίσκους SSD που προσφέρουν μόνιμη αποθήκευση ξεκινώντας από τα 256GB και φτάνοντας εώς τα 768GB.

Στο τομέα της συνδεσιμότητας 802.11n Wi-Fi, Bluetooth 4.0, διπλή Thunderbolt, δύο θύρες USB 3.0, έξοδος HDMI, υποδοχή καρτών SDXC, θύρα ακουστικών και MagSafe 2 θύρα τροφοδοσίας παρέχουν όλες τις δυνατές συνδέσεις για επικοινωνία με κάθε τρόπο.


Το σώμα παρ'όλα τα δυνατά specs δεν "φουσκώνει" αντιθέτως γίνεται πιο λεπτό. Σε σύγκριση με τα προεγενέστερα το πάχος είναι ιδιαίτερα λεπτό και συγκεκριμένα στο 1.8cm ενώ και το βάρος δεν ξεπερνά τα 2 κιλά. Ο σχεδιασμός είναι ο κλασικός unibody με χρήση αλουμινίου ωστόσο η Apple περιφανεύεται και για το εσωτερικό όπου όλα είναι τοποθετημένα αρμονικά ενώ το νέο σύστημα διπλών ανεμιστήρων προσφέρει επαρκή αερισμό στα ζεστά υποσυστήματα.


Στις λεπτομέρειες μελετημένα ηχεία για ακόμα καλύτερο ήχο, διπλό μικρόφωνο και φωτιζόμενο πληκτρολόγιο αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα ενώ όλα αυτά μπορούν να τροφοδοτηθούν για 7 συνεχόμενες ώρες με τη βοήθεια της ενσωματωμένης μπαταρίας.


Tα νέα Macbook Pro με Retina display είναι διαθέσιμα με τιμές που ξεκινούν από τα 2199$ και φτάνουν τα 2799$.

Σχόλια