Facebook iPhone app, ετοιμάζεται νέα έκδοση γραμμένη σε Objective-C


To Facebook app για iPhone έχει αλλάξει αρκετές εκδόσεις και σταδιακά οι βελτιώσεις είναι αισθητές. Δεν ισχύει το ίδιο όμως και για το performance της εφαρμογής αφού από την πρώτη έκδοση μέχρι και τη πιο πρόσφατη τα πάντα αργούν. Η εικόνα του "loading" είναι αυτό που βλέπει κάποιος πιο συχνά, εφόσον χρησιμοποιεί την εφαρμογή, είτε σε παλιότερο είτε νέο μοντέλο iPhone.

Το πρόβλημα πιστεύω οφείλεται στο κακό γράψιμο της εφαρμογής ενώ και στο μικρό ενδιαφέρον που έχει δώσει η Facebook για αυτή. Δεν υφίσταται ένα κοινωνικό δίκτυο με τόσους χιλιάδες χρήστες σε web και mobile να μην έχει μια εφαρμογή που του αξίζει. Έτσι λοιπόν, οι νεότερες πληροφορίες θέλουν τους μηχανικούς της εταιρείας να δουλεύουν το app με κύριο σκόπο τις καλύτερες επιδόσεις. Γρηγορότερο φόρτωμα και πιο άμεση ανταπόκριση είναι αυτά που λείπουν από το Facebook app, ωστόσο σίγουρα όχι για πολύ ακόμα.

Πίσω απ'όλα, εκτός της πιο σωστής δουλειάς, κρύβεται και κάτι νέο όσον αφορά το προγραμματισμό. Αυτή τη φορά όλο το app θα γραφτεί σε Objective-C με αποτέλεσμα το performance να είναι  καλύτερο. Αυτό δεν είναι κάτι εντελώς νέο αφού η Objective-C έχει εφαρμοστεί και στο τωρινό app αλλά σε συνδυασμό με το HTML5. "Πάντρεμα" το οποίο δεν είχε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και γι'αυτό πλέον θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο η πρώτη.

To νέο Facebook app για iPhone αναμένεται να γίνει διαθέσιμο τον επόμενο μήνα. Ας ελπίσουμε να δούμε όλα τα παραπάνω στην πράξη, αλλάζοντας παράλληλα την εμπειρία χρήσης οριστικά!

Σχόλια